Wyodrębnianie komponentu ze złożenia w solidworks 2018

Witam

Otrzymałem złożenie w Solidworks 2018 i chciałbym zarejestrować każdy komponent osobno, ponieważ mój dostawca jest zamknięty i nie może odesłać komponentów z powrotem do mnie osobno.

Dziękujemy za Twoją opinię

Jeśli możesz otworzyć swój zestaw 

Chodzi o to, że wysłał ci części i pliki montażowe

@+

Niekoniecznie gt22, można zaprojektować części w zespole i zapisać je w nim bez konieczności posiadania zarejestrowanej pożyczki na zewnątrz. Po prostu otwórz każdą część i zapisz je poza montażem.

5 polubień

Możesz wybrać wszystkie części w zespole, kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać "Zapisz część (do pliku zewnętrznego)" patrz PJ

enregistrer_la_piece_dans_un_fichier_externe_.jpg
3 polubienia

@ AC Kobra

Tak, można oczywiście tworzyć części w zespole

Osobiście nie jestem za tym

Chyba że zarejestrujesz się po tych wspomnianych utworach częściowo zrywając więzy

@+

1 polubienie

Witaj Gilles vivien_1

Inna alternatywa, moim zdaniem czystsza, a która w razie potrzeby pozwala znaleźć lokalizację oryginalnej części. Jeśli nie istnieje, po prostu zapisz go jako...

W zestawie kliknij prawym przyciskiem myszy część w drzewie, a następnie "Otwórz część":

Po otwarciu części najechanie kursorem na nazwę pliku na pasku tytułu oprogramowania spowoduje wyświetlenie po kilku sekundach podpowiedzi, wyświetlającej pełną ścieżkę do pliku części:

Możliwe jest również wyświetlenie folderu części z menu "okno":

Pozdrowienia

Edit: Zdaję sobie sprawę, że może to być ta sama metoda, o której wspomniał @ac kobra...

1 polubienie

Dobry wieczór

Dziękuję wszystkim za opinie, wypróbuję obie metody, AC COBRA 427 i SYLK.

O wyniku będę informował na bieżąco.