Ekstremalnie powolna nawigacja PDM

Od kilku tygodni mam skarbiec PDM, dla którego niektóre profile użytkowników są bardzo wolne podczas przeglądania w eksploratorze (a więc podczas przełączania z jednego katalogu do drugiego).
Nie dotyczy to wszystkich użytkowników, ale jest tylko dla niektórych.
Wybór grup nie ma na to wpływu.
Wybór maszyny nie ma na to wpływu.
To zależy od użytkownika.
Mam ten sam problem na serwerze z loginem, który stwarza problem.
Nie mam problemu z kontem administratora.
Moi użytkownicy są coraz bardziej zirytowani...
Jeśli masz jakieś rozwiązania, jestem za tym.
Dziękuję.

Witam

Na pierwszy rzut oka nie do końca taki pomysł, ale jeśli jest to związane z kontem PDM, powinieneś zajrzeć do ustawień profilu (może zaznaczony parametr, który powoduje spowolnienie, ale z tego co wiem nie wiem który).
Jeśli Twoi użytkownicy mają identyczne uprawnienia, czy umieściłeś ich w grupach, czy każdy profil ma inne ustawienia?

Witam.
Nie rozumiem twojego pytania.
Umieszczam użytkowników w grupach PDM i nie zmieniam ustawień użytkowników spoza tych grup (jest to zbyt skomplikowane do zarządzania).

Witam

Oto było pytanie.
Jeśli są w grupach, to nie widzę, co mogłoby wytłumaczyć to zjawisko.
Czy pytałeś o infolinię?

Tak oczywiście, mam post na ten temat. Ale oczywiście nigdy nie widzieli tego zjawiska. Poprosiłem również o bezpośrednie wsparcie ze strony Dassault, ale na razie nie otrzymałem odpowiedzi.

Póki co, podobnie jak oni, nigdy nie miałem takiego zjawiska w naszym kraju. Przyznam, że jestem suchy, chyba że jakaś opcja wślizgnęła się do profilu tych użytkowników.
Zawsze możesz wypróbować kopię ustawień od użytkownika z tej samej grupy do użytkownika, który ma ten problem, i sprawdzić, czy to rozwiąże problem.
Jeśli masz bazę testową, która zachowuje się tak samo, dobrze byłoby sprawdzić wcześniej, nawet jeśli ryzyko błędu jest niskie.

Ale tak, to właśnie jest takie niesamowite i że ci nie powiedziałem!
Nie mam tego problemu z tym samym profilem na innej skrzyni (mam około dwudziestu skrzyń).
Krótko mówiąc, ta powolność występuje tylko na niektórych profilach, na niektórych skrzyniach i na niektórych serwerach.
Szalona rzecz...

Witam

Czy korzystasz z dodatku Dispatch? Zauważyłem, że może to powodować spowolnienie, jeśli działania są nieprawidłowo skonfigurowane.

Witam.

Czy przypadkiem nie sprawdziłeś, czy opcje interfejsu są identyczne między tymi, którzy mają problemy, a innymi (to jedna z niewielu rzeczy, która nie jest scentralizowana w ustawieniach grup i użytkowników)?

W przeciwnym razie możliwe problemy z prawami Windows w dostępie do serwerów PDM (archiwa i SQL)

1 polubienie

Witam.
Tak, ale tak jest od 4 lat, a te problemy z powolnością są bardzo świeże ...

Witam.
Dobra sugestia, nie pomyślałem o tym! Niestety w moim przypadku te opcje są takie same między moim kontem Windows a kontem administratora (co nie odtwarza problemu).
Ponadto prawa dostępu do serwerów dla użytkowników nie są zróżnicowane. I co więcej, wydaje mi się, że jest to usługa, która wymienia się z serwerami, a nie z samymi użytkownikami.
W każdym razie dziękuję.

Miałem kiedyś taki problem: nie skonfigurowano zarządzania pamięcią podręczną, a użytkownik (ja :sweat_smile:) miał całą skrzynię lokalnie na swoim komputerze... Może spójrz z tamtej strony.

Witam @Silver_Surfer
Ja też jestem w takiej sytuacji: całkowita replikacja skarbca na mojej stacji roboczej (aby móc tworzyć zewnętrzne kopie zapasowe "w czystym świetle" (tj. możliwe do bezpośredniego wykorzystania, nawet jeśli baza danych SQL to HS)). Mam duże spowolnienie w połączeniu (logiczne, ponieważ porównuje stan mojego lokalnego widoku z danymi PDM). Po uruchomieniu nie mam wrażenia, że mój post jest wolniejszy niż innych użytkowników.

Zapomniałem powiedzieć, że Dassault w końcu odpowiedział na moje pytanie, problem wynikał z planów konserwacji mojej bazy danych SQL Server, która nie zawierała funkcji ad hoc Rebuild/Reorganize . W związku z tym niektóre stoły były zbyt podzielone. W rzeczywistości nie rozumiałem, dlaczego SQL Server sam nie rozwiązuje problemu (skoro zna te informacje i zajmuje tylko kilka minut, aby je naprawić). Krótko mówiąc, mój problem został rozwiązany i nie mam już spowolnienia w nawigacji PDM.

2 polubienia

Witam

Dziękujemy za opinię.
Czy masz szczegółowe informacje o tym, co zostało zrobione w Twojej bazie danych SQL? (To może pomóc innym ludziom w przyszłości).

Miłego dnia

Plan konserwacji "Rebuild Index" został po prostu dodany do wszystkich baz danych. Plan ten jest realizowany co dwa tygodnie.

1 polubienie