Witam
Muszę usunąć materiał z rzutowanej krzywej, ale mogę wybrać prowadnicę tylko wtedy, gdy chcę, aby cięcie było wszędzie prostopadłe do koła ...... Jak to zrobić?
bottom_top_angle_100-95_degrees.sldprt
Witam
Muszę usunąć materiał z rzutowanej krzywej, ale mogę wybrać prowadnicę tylko wtedy, gdy chcę, aby cięcie było wszędzie prostopadłe do koła ...... Jak to zrobić?
Nie rozumiem dobrze twojego pytania?
Innymi słowy, chce, aby jego wytłoczenie było trwałe ze wszystkimi facami.
Witam
Konieczne jest użycie funkcji wywodzących się z powierzchni, takich jak wygładzanie, zamiatanie lub granica.
@+
Ponownie
Prościej jest utworzyć powierzchnię sketch3d, następnie pogrubienie, a następnie odjęcie.
@+
Edit: przepraszam Obiwan, to jest odpowiedź, której już udzieliłeś
W przeciwnym razie, dodając szkic, aby zamknąć pożądany kształt, możesz zrobić objętość dzięki funkcji "powierzchni" i odjąć objętość swojego ciała.
Witam ponownie, Oto powierzchnia
Witam ponownie, oto twoja część z odejmowaniem według obszaru.
cześć, @rvillar
Czy możesz podać wyjaśnienia, ponieważ ludzie, którzy nie mają tej samej wersji co ty, nie mogą nic zobaczyć, więc nie można zrozumieć twojego rezonansu.
Niech Moc będzie z wami.
Wykonujesz swój szkic w centrum
Tworzy płaszczyznę, która jest odsunięta poza pomieszczenie
Przekształć szkic w szkic płaszczyzny deklaracji
Twoje linie szkicu muszą znajdować się na elemencie
Funkcja rzędnej materiału powierzchni/powierzchni/płaszczyzny
Klikasz na zewnątrz i zatwierdzasz
zobacz załączone pliki SW 2012
Witam
@gt22 myślę, że on chce, aby rogi były również pod kątem 90°, czerwone rogi muszą zostać przycięte. Dlatego uważam, że rozwiązanie zagęszczonej powierzchni, a następnie odejmowania jest najprostsze ?
Niech moc będzie z wami.
tak całkiem możliwe @ Obiwan
Oczekiwanie na powrót plakatu
Wreszcie soluczki są dla tych, którzy chcą słuchać i patrzeć
Nie chcąc być złym omenem
Mam wrażenie, że Twoje usuwanie materiału nie odbywa się w stałym promieniu, patrz widok z góry :-(
żeby nie uderzyć się w głowę ;-)
@+ ;-)
tak @GT22
Osoba zgłaszająca musiałaby wyrazić swoją opinię na temat różnych proponowanych rozwiązań. W moim kawałku rzeczywiście jest coś na górze w rogach, ale nie zmęczyłem się, po prostu ponownie wykorzystałem powierzchnię części z odejmowania, może on tego chce w ten sposób. W przeciwnym razie zasada jest tam.
Niech moc będzie z wami.
nie ma problemu, po prostu zauważyłem to po zaimportowaniu twojego STEP
Nie martw się ;-)