Wadliwa strona po diagnozie importu

Witam

Mam część zaimportowaną z UNIVER, która ma błąd po jednej stronie.

Nie ma możliwości automatycznego naprawienia problemu za pomocą "Spróbuj naprawić wszystko" lub metodą zaawansowaną.

Nie widzę, na czym polega problem z tą twarzą (rozłączanie,, ?) i jak naprawić ten błąd.

Załączam plik:

chiusura_pneumatica_univer_ubp50ocu.sldprt

Cześć Aliende,

Czy możesz przesłać nam pobrany plik wymiany?

Cześć @ac.cobra,

Nie mam pliku importu. To stary projekt.
Zarejestrowałem się ponownie na stronie UNIVER, ale od wczoraj czekam na ich potwierdzenie.

W przeciwnym razie byłbym ciekawy, jak samodzielnie naprawić tę część, ponieważ od czasu do czasu zdarza się, że mam pliki z tym problemem.

Myślę, że musi to pochodzić z sześciokąta, ponieważ gdy kliknę prawym przyciskiem myszy ikonę błędu i usuwam twarz i próbuję wszystko naprawić. Prawie wszystko można naprawić z wyjątkiem sześciokąta...   patrz PJ

ac_cobra_427_chiusura_pneumatica_univer_ubp50ocu.sldprt
1 polubienie

Tak, to interesujące

Przyjrzę się temu bliżej.

W przeciwnym razie, wykonując "Check entity", SW pokazuje mi:

Tak, też to widziałem, myślę, że nie podoba mu się styczność krawędzi płytki i.

2 polubienia

Witam

Nie podoba mu się styczność między płaską powierzchnią a cylindryczną powierzchnią, jeśli chcesz być w stanie naprawić tę powierzchnię, możesz dodać trochę materiału z swojej strony, aby przedłużyć płaską powierzchnię, a następnie zapisać w kroku, ponownie załaduj ten krok, a następnie ponownie wykonaj naprawę z przodu i nagle wszystko zostanie naprawione.

Dołączam krok, który przerobiłem, przedłużając twarz o 0,1 mm. Przerobiłem też sldprt, ale jestem w 2017 roku i widziałem, że twój kawałek był w 2016 roku, więc nie będzie ci to zbyt przydatne.

Pozdrowienia

chiusura_pneumatica_univer_ubp50ocu. Krok
2 polubienia

Świetnie @d.roger, błąd rzeczywiście zniknął!!

Czy przedłużyłeś płaską powierzchnię na powierzchnię? Z jaką funkcją?

Dziękuję!

Witam

Nie, zostałem przy podstawach, szkicu, a potem wytłoczeniu na powierzchnię...

Skorzystałem z tej opcji, ale mogłem też zrobić usunięcie materiału na średnicy łba. Celem jest po prostu umieszczenie odrobiny materiału, aby uniknąć styczności między krawędzią czoła a średnicą łba.

Następnie nagrywanie krokowe, otwieranie tego nowego kroku i naprawianie go...

Pozdrowienia

1 polubienie

Aby zobaczyć problem:

W rezultacie można stwierdzić, że:

Jest to ten sam rodzaj wiadomości, co na szkicach z przecinającymi się profilami lub stycznymi krawędziami, aby sprawdzić, możesz wykonać szkic po pomarańczowej stronie, rzutuj na nią wszystkie krawędzie tej powierzchni, spróbuj wykonać wyciągnięcie i tam znajdziesz daną styczność...

Pozdrowienia

1 polubienie

OK
Dzięki Tobie 2 mam kilka plików do retuszu; Odpowiada mi to, ponieważ te komunikaty o błędach, które następnie trafiają do zestawów i podzbiorów, są dość irytujące.