Witam, chcę zrobić efekt fasetowania lub młotkowania na różnych kształtach, pierścionku Pidżem, ale także na kształtach 8, splecionych itp. Czy wiesz, jak można to zrobić w solidworks? Chcę losowego renderowania, które można zmodyfikować, testowałem, degradując plik STL, ale moje zewnętrzne kształty są zbyt zdegradowane.
martele_concave.jpg
Witam
Celem jest uzyskanie wizualnego renderingu, czy też chcesz stworzyć część, aby go wyprodukować?
Witam
Jest to stosunkowo łatwe lub bardzo łatwe w wersji 2019, która ma funkcję zaprojektowaną specjalnie do tego celu.
W przypadku wersji 2018 i niższych w kształcie tuby lub wazonu nadal jest w porządku, ale w przypadku pierścionków powinien być znacznie bardziej bawełniany.
Pozdrowienia
Chcę zrobić część do produkcji,
Jak to działa w 2019 roku Wkrótce przejdziemy do 2019 roku, ale na razie nadal jesteśmy pod niższą wersją niż 2018. Wykonuję ekstrukcję w porównaniu do 1 punktu na powierzchni przesuniętej obecnie o kilka dziesiątych.
Pozdrowienia
Wypróbowałem tę funkcję w 2019 roku, ale nadal jest zbyt regularna i niełatwa do modyfikacji
To ciekawe, ponieważ w wersji z 2019 roku zaczyna się od obrazu, co oznacza również, że wynik i finezja zależą od jakości zdjęcia, ni mniej, ni więcej. Jeśli masz grafikę liniową, daje ona świetne rezultaty.
Jeśli chodzi o łatwą modyfikację, czy nie, jak myślisz, jak będziesz postępować niezależnie od wybranego narzędzia.
Pozdrowienia
Ja niestety nie mam żadnych rysunków młotkowanego, naprawdę nie widzę, jak to zrobić nawet na drucie bez wady między każdą stroną... Chcę się potem zgiąć, aby utworzyć okrąg (PJ)
anneau_martele_v2.sldprt