Witam, Mam pytanie dotyczące współczynnika k po wykonaniu rozpoznawania funkcji arkusza blachy na importowanej części.
Wydaje się, że współczynnik K nie ma wpływu na wymiar rozłożonego, czy to normalne, czy też źle się z nim obchodziłem?
Korzystam z wersji 2017 SP3.
Dziękuję za odpowiedzi.
gt22
19 Lipiec 2018 13:29
2
Jeśli zmienisz współczynnik K
Musisz także usunąć stary Unfold
i zrób kolejny
nagrał wcześniej rekord
I po modyfikacji
i kontroluj różnicę
@+
Kiedy masz na myśli usunięcie starego rozwinięcia: czy chodzi o wprowadzenie go w stan usunięcia, czy o całkowite usunięcie (nie wiem, czy to możliwe)?
To zależy, czy zmienisz promienie gięcia, ponieważ w przeciwnym razie nie zmieni się to zbytnio.
2 polubienia
Witaj, jeśli masz kilka fałd, uważaj, aby zmodyfikować ogólny współczynnik K, a nie jeden z zagięć!
Pozdrowienia.
1 polubienie
Mam samouczek , który wyjaśnia, jak zmienić promienie gięcia importowanej części.
1 polubienie
"To zależy od tego, czy zmienisz promień gięcia, ponieważ w przeciwnym razie nie zmieni się to zbytnio".
Kiedy tworzę część arkusza blachy, wymiar rozwiniętej części zmienia się wraz ze zmianą współczynnika K. Modyfikuję współczynnik K funkcji arkusza blachy i sprawdzam, czy funkcje warstwy są zgodne z parametrami. "Mam samouczek , który wyjaśnia, jak zmienić promienie gięcia importowanej części. " Bardzo dziękuję, Twoje rozwiązanie pozwala mi modyfikować ocenę zgodnie ze współczynnikiem K.