Stworzyłem funkcje leab feat part, które pozwoliły mi automatycznie wstawić kilka funkcji do części.
Te funkcje (LFP) mogą się różnić , więc utworzyłem konfiguracje, teraz chciałbym, aby na moim rysunku automatycznie pojawiał się typ konfiguracji funkcji, czy to możliwe?
Jeśli nazwa konfiguracji funkcji pojawia się we właściwościach lub w nazwie funkcji (w drzewie Menedżer funkcji), nie będzie to zbyt skomplikowane przez makro VBA.
W przeciwnym razie może to nie być łatwe.
Czy masz tutaj przykładowy element, który możesz załączyć?
Dla mnie nie jest to możliwe w podstawowych funkcjach SW. Możesz co najwyżej sporządzić listę funkcji bibliotecznych używanych podczas tworzenia makra (ponieważ używasz kilku w tej samej części), a także ich użytą konfigurację, ale nie poprzez zrobienie notatki, która pobrałaby nazwę konfiguracji wskazanej powierzchni.
Sztuczką może być (o ile nie masz nic przeciwko) "napiszesz" nazwę konfiguracji poprzez usunięcie materiału. Odbywałoby się to na poziomie funkcji bibliotecznej, a tekst byłby dynamicznie powiązany z nazwą konfiguracji. Do zobaczenia w zależności od rodzaju funkcji, które wykonujesz.
Nie zgadzam się z tym! (zawsze marzyłem, żeby to powiedzieć^^)
Podczas tworzenia notatek musisz przejść do właściwości po lewej stronie na "właściwość linku" (ikona; arkusz z ręką i łańcuszkiem)
Następnie na "Model w widoku, do którego dołączona jest adnotacja", otwórz menu rozwijane i wybierz "Nazwa konfiguracji oprogramowania"
Z drugiej strony bądź ostrożny. Notatka musi być dołączona do widoku i nie może być poza nim (zwykle po jego utworzeniu widok jest przerywany w kwadracie, aby powiedzieć, że jest połączony)
Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem twoją prośbę
Edit: Kończę swoją odpowiedź. Następnie notatka przyjmuje nazwę bieżącej konfiguracji w widoku. Od Ciebie zależy, czy nazwiesz je w 3D zgodnie ze swoimi zainteresowaniami
Nie mówimy tu o pobraniu nazwy konfiguracji pomieszczenia (bardzo proste i według metody, o której wspominasz), ale o odzyskaniu nazwy konfiguracji funkcji bibliotecznej wstawionej do pokoju! A nawet, zgodnie z opisem, kilka funkcji bibliotecznych wstawionych do jednej części. A wszystko to pod kątem układu pomieszczenia, a nie funkcji biblioteczki!