Spraw, aby szkic pojawił się w pochodnej icoina

Witam;

To wszystko, chciałbym poprowadzić zespół ze szkicu ipiece.

Jednak monety wygenerowane z tych icoinów mają tylko jeden wolumen.

Nie potrafię zrobić szkicu , z którego pochodzi ten tom!

Czy możesz mi pomóc?

Z góry dzięki!

Witam, mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco dobrze, powtarzam za wszelką cenę:

Z grubsza rzecz biorąc, będzie mi się postarać, aby szkice Icoina pojawiły się w utworach generowanych przez Ipiece. W tej chwili dostaję tylko jeden tom.

Z góry dzięki!

Witam! Czy można się do nas skontaktować z iPièce, o którym mowa? Na mojej stacji roboczej jest zainstalowany program Inventor

Witaj Aurélien,

Tu jest pokój.

Więc interesuje mnie tylko szkic. Chcę wykorzystać jego pochodne do napędzania osi i poszczególnych podkładek, a także ich położenia.

Pozdrowienia.

guide_axe.ipt

Moja wersja Inventora jest niestety za stara, aby otworzyć pokój (jestem w 2015 roku), ale jeśli rozumiem,

Część "guide_axe" znajduje się w zespole z częściami "wału" i "podkładki", 

Chcesz, aby oś i podkładki były adaptacyjne zgodnie z tą częścią "guide_axe"

Czy myślałeś o stworzeniu tych części ze złożenia? To znaczy, aby tworzyć te elementy w oparciu o część "guide_axe"? Będą one następować niezależnie od wielkości "guide_axe"

Dziękuję, Aurélien.

W rzeczywistości to jest dokładnie to, co robię.

Z tym, że mój zespół (ten, w którym jest prowadnica osi, oś i podkładki) sam w sobie jest Iassembly. Gdzie muszę mieć możliwość zmiany konfiguracji prowadnic osi. I niestety w moim Iassembly nie mogę uwzględnić konfiguracji "guide_axe" w moich zmiennych. (patrz zdjęcie w załączniku)

Jedynym sposobem, w jaki udało mi się wykorzystać konfiguracje "Guide_axe", jest użycie jego pochodnych, ale tutaj mam tylko jedno ciało, więc nie mam żadnych szkiców, więc nie mogę nim nic prowadzić.

qlynkoa1.jpg

[EDYTUJ | EDYTUJ KOD] ZŁAMANE

Czy możesz wyraźnie napisać, czym chcesz jeździć?

Przykład: Chcę kontrolować mój zespół za pomocą mojego szkicu, wymiary guide_axe są określane zgodnie z ....

Aby naprawdę zrozumieć relacje, jakie należy stworzyć między różnymi plikami

Rzeczywiście, nie jest łatwo to wytłumaczyć:

Chcę sterować położeniem i geometrią mojej osi i podkładek na podstawie szkicu "Guide_Axe" Ipiece.

Wiedząc, że wszystkie jego części muszą znajdować się w zespole I, z którego mogę kontrolować konfigurację mojej części "Guide_Axe" (Na tym polega trudność)

"Chcę kontrolować położenie i geometrię mojej osi i podkładek z poziomu "Guide_Axe" Ipiece.

Wiedząc, że wszystkie jego części muszą znajdować się w Iassembly, z którego mogę kontrolować konfigurację mojej części "Guide_Axe" (Na tym polega trudność)"

Po prostu biorę twój tekst, aby to uprościć.

Dla mnie część "Guide_Axe" nie ma miejsca, z drugiej strony montaż "Guide_Axe" byłby bardziej rozsądny, pozwólcie, że wyjaśnię:

Wyobraźmy sobie "Guide_Axe" iSet z kilkoma konfiguracjami (Guide_Axe-20, Guide_Axe-22, ....)

Dla każdej konfiguracji można skojarzyć wymiary z częściami iSet "Guide_Axe"

Dzięki temu nie będziesz już miał szkicu pilotażowego, ale tabelę kontrolną różnych parametrów

Co myślisz?

W przeciwnym razie możesz zachować swoją architekturę ze szkicem "Guide_Axe", ale nie uczynić jej iPiece. Twój iEnsemble będzie sterować ustawieniami szkicu

1 polubienie

W przeciwnym razie możesz zachować swoją architekturę ze szkicem "Guide_Axe", ale nie uczynić jej iPiece. Twój iEnsemble będzie sterował ustawieniami szkicu.

Ok Aurélien, więc masz na myśli, że możliwe jest kontrolowanie wymiarów szkicu części z mojego zestawu, który go zawiera? Nie wiem, jak to zrobić! 

Aby tego dokonać, musimy stworzyć relacje między utworem a całością.

1. Musisz utworzyć ustawienia użytkownika za pomocą zakładki "Ustawienia" na wstążce "Model 3D", można nimi sterować za pomocą iSet (w zakładce "Ustawienia" po utworzeniu iSet)

2. Możesz teraz kontrolować parametry swojego modelu 3D utworzonego bezpośrednio w złożeniu, który będzie służył jako część "modelu", na której będziesz tworzyć swoje części (oś, podkładka) na podstawie utworzonych kształtów lub szkiców.

Super Aurélien, mogę utworzyć parametr użytkownika w Iset. Jednak gdy już znajdę się w pokoju, nie mogę go odzyskać!

Osiągam cel dzięki Wam Dziękuję!

Czy udało Ci się stworzyć model dołączony do Twojego iEnsemble? 

Jakiś czas temu zadałem sobie te same pytania, co Ty, więc jeśli mogę pomóc... ;)

Poniżej możesz zobaczyć, której zakładki użyć do utworzenia części modelu:

Tak, przepraszam, że parametr użytkownika znajduje się w mojej części modelu, nawet zaznaczyłem "eksport".

Ale gdzie mogę uzyskać dostęp do tego ustawienia z zestawu?

Musisz go odebrać tutaj, aby móc go pilotować:

vue2.jpg

Ok, to wszystko.

Ale dzięki tym parametrom (Długość, Szerokość) możesz kontrolować tylko szkic swojego zespołu!

Chciałbym to zrobić w ten sposób!  Tylko szkic w złożeniu, który steruje częściami, ale kiedy jestem w pomieszczeniu i rzutuję szkic zespołu, wyświetlane wiązania są zamkami! To nie jest adaptacyjne!

Nawiasem mówiąc, nie mogę nawet związać części w odniesieniu do szkicu zespołu! Z drugiej strony, w porównaniu ze szkicem innego pomieszczenia, mogę... Muszę mieć problem z konfiguracją, prawda? Czy jest jakaś opcja w programie Inventor, której nie sprawdziłem?

Witaj fpinheiro!

Dobrze przespany i poranny research doszedłem do tych samych wniosków, co Ty i znalazłem raport, który sporządziłem na ten temat:

Stworzyłem zespół złożony z 3 części, jedna część była tylko szkicem, pozostałe 2 były do niego dołączone. W przeciwnym razie istnieje ryzyko cykliczne

W związku z tym część szkicu pilota może być częścią iPart, która będzie miała konfiguracje, które będą dostępne w iEnsemble

2 pilotowane części muszą być ustawione na adaptacyjne (kliknij prawym przyciskiem myszy -adaptacyjne >)

Mam nadzieję, że pomogę ci najlepiej, jak potrafię....

2 polubienia

Jeszcze raz dziękuję Aurélien,

Zgadzamy się więc, że do budowy pozostałych dwóch elementów można użyć tylko parametrów Ipièces. OK.

I jeszcze jedno, zauważyłem, że kiedy biorę część z centrum treści (np. krążek) mogę wybrać swoją konfigurację i mam qd mm szkice (w przeciwieństwie do Ipiece). Czy trudno jest stworzyć taki pokój jak ten w centrum treści?

Przynajmniej ten kawałek mógłbym wykorzystać jako przewodnik, nawet jeśli ma konfiguracje! A potem mogę wybrać "zmień rozmiar", jeśli chcę inną konfigurację.

Wiesz, co mam na myśli? Co o tym sądzisz?

piece_du_centre_de_contenu.jpg

"Zgadzamy się więc, że do budowy pozostałych dwóch elementów można użyć tylko parametrów Ipièces. Dobrze.

Cóż, dla mnie tak, w końcu z moich testów!

Z drugiej strony, dzięki ograniczeniom geometrycznym możesz bardzo dobrze kontrolować część za pomocą innej części, w tym przypadku nie będzie kłódki. Przyznaję, że po pracy nad oprogramowaniem jestem bardzo sfrustrowany, że nie znalazłem tych funkcji w Inv...

Wydawało mi się, że kawałki w content center to iPieces z konkretnymi interfejsami... Zgodnie z

"I jeszcze jedno, zauważyłem, że kiedy biorę część z centrum treści (typu krążek), mogę wybrać swoją konfigurację i mam qd mm szkice (w przeciwieństwie do Ipiece). Czy trudno jest stworzyć taki pokój jak ten w centrum treści?"

Wydawało mi się, że kawałki w content center to iPieces z konkretnymi interfejsami... Z tego, co mówisz, możesz zwizualizować szkic, ale czy możesz go do tego użyć?

"Przynajmniej mógłbym użyć tego elementu jako przewodnika, nawet jeśli ma konfiguracje! A potem mogę wybrać "zmień rozmiar", jeśli chcę inną konfigurację. Wiesz, co mam na myśli? Co o tym sądzisz?

Całkowicie rozumiem waszą strategię i chciałbym ją zweryfikować, może powinniśmy przejrzeć znacznie bardziej aktywne anglojęzyczne fora na temat produktów Autodesk....

Jesteśmy na bieżąco!

Potem Aurélien;

W tej chwili zajmuję się czymś innym; ale starałem się rzutować ze szkicu element centrum treści...

Cóż, to działa! Zobacz zdjęcie!

Wszystko, co musisz zrobić, to nauczyć się tworzyć te elementy centrum treści, ale moim zdaniem jest to rozwiązanie do prowadzenia ze skonfigurowanym szkicem przewodnika...

Uff, będę mógł dalej tworzyć skonfigurowane zestawy... Te rzeczy to moje delirium, więc byłam zniesmaczona, że nie mogę tego zrobić!

Bardzo dziękujemy za pomoc!

projectionesquissedepieceducentredecontenu.jpg