Mam zestaw kilku maszyn i muszę zrobić plan rozmieszczenia dla wszystkich tych maszyn.
Mam swój ogromny zespół 3D SolidWorks z tym parkiem maszynowym, ale stworzenie prostego planu układu jest kłopotliwe!
Jeśli robię ujęcie z góry, zabiera ono wszystkie szczegóły moich maszyn, co sprawia, że plan jest nieprzyjemny do czytania i szybko robi się bałagan. Właściwie potrzebowałbym tylko linii bałaganu na każdej maszynie.
Wcześniej próbowałem to zrobić za pomocą szkiców, wytłaczanych zestawów itp. Za pierwszym razem zadziałało dobrze. Zadbałem o to, aby uratować całość. Ale dziś, po unowocześnieniu tego parku maszynowego i przeniesieniu niektórych elementów, mój szkic stał się prawdziwym bałaganem...
Czy istnieje proste i skuteczne rozwiązanie do tworzenia planów układu w SolidWorks?
Czy jesteś pewien, że Twój cały zestaw korzysta z wersji speedpack Twoich podzespołów?
Aby to sprawdzić, kliknij prawym przyciskiem myszy podzbiór, aby sprawdzić, czy może przełączyć się z rodzica na speedpack lub z speedpacka na rodzica. Możesz to zrobić nawet na zestawie głowic, aby przełączyć wszystko z jednego trybu na drugi.
Zrób zrzut ekranu drzewa swojego zespołu, od razu zobaczymy, czy jesteś w speedpacku, czy nie (ikona, która zmienia się jak w trybie światła).