Wyczyść kontury kadrowania z niektórych widoków rysunku.
rognage_vue.jpg
O ile mi wiadomo, nie jest to jeszcze możliwe w SolidWorks.
Zamierzam zrobić kilka testów.
Zobacz inne odpowiedzi.
Dziwne, w solidworks 2014, kiedy robię kadrowanie, nie mam linii konturu, tylko linię, która "zamyka części" (załączony ekran).
A jeśli nie, być może uda się zmienić kolor konturu pociągnięcia, na przykład umieścić ten sam kolor co tło, a potem już go nie widzimy.
Witam
Kiedy jestem w widoku, tworzę szkic tego, co chcę przyciąć, klikam funkcję i nie mam konturu... Po której stronie Solidworks się znajdujesz???
Witam
Wydaje mi się, że nie jest to możliwe, ale można przekształcić widok w szkic i później je usunąć.
Kontur pojawia się tylko na końcach przyciętej części, spróbuj zrobić go bez wystawania z części , a będziesz miał kontur ze wszystkich czterech stron.
Witam
Czy próbowałeś ukryć obiekty i/lub części, które znajdują się na poziomie obiektów, które chcesz usunąć?
O tak, to może być rozwiązanie Frédéric , ukryj pokój w tle, jeśli jest na nim rozgraniczenie przycinania, spróbować.
Ale nie, to nie działa, szkoda. Ale jednocześnie wydaje mi się logiczne, że mają wyznaczone końce dla przyciętego widoku, usunięcie ich może zaszkodzić zrozumieniu widoku. Jeśli naprawdę chcesz je usunąć, myślę, że można to zrobić tylko poprzez konwersję widoku na szkic, ale nie sądzę, aby po tym był odwrót.
W rzeczywistości, precyzuję, mam problem tylko wtedy, gdy przycinanie odbywa się wewnątrz części, na przykład widok z góry małej maszyny na bardzo dużym obiekcie inżynierii lądowej. Aby mieć prawidłową estetykę, przyjemniej jest, aby kontur lamówki nie koił. Ale rzeczywiście, nie sądzę, żeby to było możliwe na SW.
Nie jest to blokowanie, ale zawsze rozczarowujące jest to, że nie możesz przedstawić dokumentów w sposób, w jaki chcesz.
W każdym razie dziękuję za odpowiedzi i życzę udanych wakacji.
Nie mam pod ręką SW do wypróbowania (wakacje zobowiązują), ale wiem, że w widoku można schować krawędzie (http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Hiding_and_Showing_Edges.htm), w razie nieporozumienia może się udać.
Rzeczywiście możesz ukryć niektóre przystanki, ale nie linie konturów przycinania.
Witam
W rzeczywistości pojawia się, gdy przycinasz widok przekroju???
Jeśli skopiujesz i wkleisz widok, aby przyciąć; Możesz obejść problem szkicowania prostokąta lub innego kształtu w widoku, który chcesz skopiować, a następnie wybrać szkic i użyć funkcji widoku szczegółowego, tam nie będziesz mieć konspektu...