Witam
Sytuacja:
Wyobraźmy sobie cylinder z kilkoma odniesieniami. Ten cylinder to pierwszy zespół nr 1. Na tym cylindrze istnieje możliwość montażu innych opcjonalnych części. Stanowią one drugi zespół nr 2 (ten nie ma wpływu na dany problem).
Te dwa SS / Assy są zgrupowane razem w jednym Assy : Assy_general.
Zespół nr 1 (cylinder) ma kilka konfiguracji: #Ref1, #Ref2, #Ref3 itp. Należy pamiętać, że wybór konfiguracji tego zestawu jest dokonywany za pośrednictwem programu Configuration Publisher.
assy_general ma trzy konfiguracje: #Open ; #Movable ; #Close. Te ostatnie umożliwiają wykonanie assy_general cylindra w pozycji otwartej, zamkniętej lub bez ruchu.
Problem:
Gdy siłownik jest skonfigurowany, przypisując mu w ten sposób określone odniesienie (konfigurację), to ostatnie nie następuje w konfiguracjach Assy_general.
Przykład:
Przed konfiguracją:
- Assy_general: #Open (Nr zes.1 #Ref2)
#Movable (AssyN°1 #Ref2)
#Close (AssyN°1 #Ref2)
Załóżmy, że chcę mieć odniesienie 1 (#Ref1) dla cylindra i jestem w #Movable konfiguracji Assy_general (na przykład) podczas konfigurowania zestawu1. Klikam więc na assyN°1 w drzewie, otwieram Configuration Publisher, przypisuję #Ref1, zamykam Configuration Publisher.
Po skonfigurowaniu:
- Assy_général: #Open (AssyN°1 #Ref2)
#Movable (AssyN°1 #Ref1)
#Close (AssyN°1 #Ref2)
Chciałbym, aby w tym przypadku fakt konfiguracji ss/assy n°1 miał również wpływ na konfiguracje #Open i #Close.
To jest :
- Assy_général: #Open (AssyN°1 #Ref1)
#Movable (Zesp. 1 #Ref1)
#Close (AssyN°1 #Ref1)
Wiem, że ręczny wybór konfiguracji pozostawia wybór pomiędzy [dla wszystkich konfiguracji; tylko ta konfiguracja itd..], ale później, podczas korzystania z tego zestawu, konieczne będzie przejście przez Configuration Publisher.
Z góry dziękujemy,
Pozdrowienia
Kaharnn.