Witam wszystkich,
Zrobiłem pudełko i szukam zaokrąglenia krawędzi w moim zespole (na początku wydawało mi się to proste za pomocą funkcji zaokrąglenia w menu Funkcja złożenia, patrz obrazek poniżej), ale kiedy to robię, promień jest tworzony tylko jako element zespołu (krawędź pudełka) i nie jest ładny! Czy możesz mi powiedzieć, czy istnieje funkcja lub sztuczka, aby zaokrąglenie na krawędzi, które zawiera obie części (obie krawędzie pudełka), w trybie montażu. Z góry dziękuję
Pozdrowienia
Pan
PS: slw2014, obraz krawędzi i obraz wyniku, który nie jest zadowalający
arete.jpg
Witam
Rzeczywiście, funkcja "Zaokrąglenie" zespołu może być wykonywana tylko na krawędzi należącej do komponentu (z możliwością lub bez możliwości opuszczenia funkcji do komponentu).
Dla Twojego przykładu proponuję skorzystać z funkcji montażowej "Skanowanie usuwania materiału". Szkic przedstawiający kształt liścia oraz szkic przedstawiający następstwo krawędzi jednego z 2 elementów.
Pozdrowienia
c2.png
5 polubień
Witaj jmsavoyat,
Dziękuję za odpowiedź i wypróbowałem twoją sugestię, ale nie uzyskałem pożądanego rezultatu. W rzeczywistości przetestowałem kilka podejść, ale nie udało mi się znaleźć rozwiązania, być może jest to związane z moim profilem pokładowym ... Załączam rysunek części, aby pokazać trudność, dziękuję, jeśli masz rozwiązanie.
Pozdrowienia
assemblage_test_bord.sldasm
Witam
Zaksięgowano tylko dokument podzespołu. Brakuje 2 elementów.
Z montażu musisz skorzystać z funkcji "Spakuj i idź" lub "Kompozycja na wynos" lub zrobić zip z 3 plików.
Dziękuję
1 polubienie