Zrób lejek

Cześć wszystkim

Tutaj jestem prawdziwą kozą na powierzchni i mam ten kawałek do zrobienia. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć, jak to zrobić? (Wystarczy zapoznać się z arkuszem 1 pliku PDF 

Z góry dzięki! 

llp240-20160602134806.pdf

Witam

W rzeczywistości nie musisz tego robić na powierzchni, wykonujesz dolny szkic z wyciągnięciem 140 po wykonaniu szkicu, aby umieścić górną płaszczyznę lejka. robisz ukośny plan; Na tym szkicujesz górną część lejka. A potem robisz wygładzonego szefa/podstawę i tokarkę i zabawkę...

Nie robię ci monety, bo jestem w 2016 roku...

5 polubień

zobacz załączony plik w SW 2012

zrobione w objętości Zrobiłem ci 2 owale, ponieważ nie rozumiałem zbyt dobrze twoich boków 

@ Ty do poprawienia w razie potrzeby

Jeśli chcesz go rozłożyć, będziesz musiał podzielić pokój na 2 części

Stożek i część prosta

@+ ;-)

entonnoir_anthony.sldprt
6 polubień

Witam

Jak dobrze mówi @AC Cobr 427 , nie potrzebujesz powierzchni, @g22 to udowadnia. Wszystko, co można rozbić na prosty kształt geometryczny, jest osiągalne w objętości. Wszystko, co barbarzyńskie, musi wypłynąć na powierzchnię.

Niech Moc będzie z wami.

4 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi! 

Rzeczywiście, nie myślałem o wygładzonej funkcji bazowej. I nie wiem dlaczego, ale nie mogłem ustawić mojej nachylonej płaszczyzny dla owalu powyżej.

@gt22 Rozumiem cię, bo na szczęście ja też ich nie rozumiałem na początku;)

1 polubienie

Najprościej byłoby wykonać szkic z położeniem punktów (H 470  i 270, następnie 1000 długości  i 420 od krawędzi skuwki), a następnie stworzyć plan, który powtarza 2 punkty 470 i 270 i tam możesz umieścić swój szkic....

1 polubienie

Czy zrozumiałeś już, jak zrobić tę pochyłą płaszczyznę?

Tak, tak, właściwie myślałem, że mogę to zrobić albo pierwotnie z oryginalnymi planami, albo inaczej z liniami szkicu, tak jak ty to zrobiłeś, z wyjątkiem tego, że nie skupiłem się na tym.

1 polubienie

Punkt, który umieściłem, służy do umieszczenia linii konstrukcyjnej

i z tego powodu, ponieważ linia ta jest prostopadła do płaszczyzny nachylenia 

Stworzenie planu jest bardzo proste

Geometria odniesienia/plan

Wybierz linię, a następnie punkt

To bardzo proste, a to, która z + jest twoją płaszczyzną, jest wyśrodkowana na osi nachylonej długości linii

oto jest @+

1 polubienie

Rozumiem! 

Trudno teraz wybrać najlepszą odpowiedź:p

2 polubienia