Złóż kwadratową rurkę

Witam

Będę potrzebował pomocy w zrobieniu zagięcia na kwadratowej rurce.

image

Muszę zrobić trzy zagięcia na mojej tubie, aby uzyskać kształt prostokąta.

I zdarza się błąd w rekonstrukcji, podczas gdy na naszym serwerze znajduje się inna część o tym samym składzie i jest ona składana (próbowałem zacząć od tej części, ale wszystkie wymiary są wolne i jak tylko zmienię jeden, wszystko się psuje i jest pełno błędów).

Jeśli kiedykolwiek będziesz miał rozwiązanie, jestem zainteresowany, ponieważ widziałem, że istnieją rozwiązania na inne tematy, ale linki do tworzenia fałd nie są już ważne.

Z góry dziękuję.
(Mam inne zdjęcia do umieszczenia, ale mogę opublikować tylko jedno)

image

Witam
Wszystkie operacje konstrukcji blachowej mogą być wykonywane tylko na arkuszach utworzonych za pomocą elementu konstrukcji blachowej.
Rury i profile pochodzą z konstrukcji spawanych.
Od stworzenia części należy zacząć od blachy o wymiarach oczywiście standardowych rur, a następnie wykonać odpowiednie zagięcia.

1 polubienie

Witam

Z pamięci na tym forum znajdują się odpowiedzi na to pytanie. (lub nawet dość szczegółowe samouczki)

Na forum trzeba poszukać gięcia/spawania rur kwadratowych. (lub cięcie laserowe rur kwadratowych)

Jak @froussel mówi na ten temat:

Rzeczywiście, samouczek nie został do tej pory przekazany, ale z drugiej strony utwór na końcu tematu jest funkcjonalny