Być może źle szukałem, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Dlatego oddaję to do waszego wniosku. Mam pliki z powiązanymi częściami i rysunkami, które nie są zmontowane.
Chcę mieć możliwość tworzenia kompozycji na wynos, ale cały plik , a nie plik po pliku.
Czy istnieje rozwiązanie, aby to zautomatyzować, czy też jest to absolutnie konieczne zmontowanie wszystkich elementów, aby móc je wszystkie połączyć w całość?
Podsumowując, pytanie brzmi: czy można zrobić kompozycję do zrobienia z folderem?
Aby kompozycja do domu działała, musi istnieć łącze (komputerowe) między plikami (a więc drw->asm/prt, prt/asm->asm/prt).
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby w pośpiechu utworzyć asm (po prostu wrzucając masowo bez ograniczeń), tylko po to, aby zgrupować prt/asm do eksportu.
Nie wiadomo jeszcze, jakie jest kryterium, które definiuje listę plików (części blaszane, części obrabiane), w którym to przypadku niestandardowa rekwizyt może pomóc w użyciu makra/narzędzia.
Nie wiem, czy to może pomóc, ale jeśli skopiujemy folder, w którym znajdują się części, złożenia lub rysunki, które są połączone, Solidworks zawsze najpierw szuka połączonych plików z folderu, w którym otworzyłeś swój plik.