Sporządź listę elementów spawanych mechanicznie

Witam

Chciałbym mieć możliwość sporządzenia szczegółowej listy wszystkich wycinanek z projektu.

Znalazłem opcję nazewnictwa strzałek z etykietą. Stworzenie tabeli z wymiarami. Chciałbym jednak mieć możliwość ponownego wykorzystania tych etykiet przypisanych przez solidworks do tworzenia szczegółów strona po stronie każdego elementu z ilością do wycięcia.

Na przykład cyfra 1 (1600 mm shs), aby móc utworzyć dodatkową stronę w mojej prezentacji pokazującą miniaturę (aby mieć wizualizację cięcia pod kątem 45 stopni, na przykład) elementu docelowego z ilością.

Do tej pory dzielę mój gotowy obiekt, aby utworzyć wiele plików mini solidworks, które następnie wracam do mojego układu.

Czy istnieje mniej żmudny sposób?

Dziękuję

Fleow powiedział:

test2total.pdf

Używam "Widoku względnego modelu", aby to zrobić. ( Wstawianie widoków > rysunku > Model względny)

http://help.solidworks.com/2018/french/solidworks/sldworks/t_insert_relative_view.htm

Mam nawet makro do automatyzacji procesu (tworzenie nowej strony, dodawanie widoku względnego , widoku z boku, wymiarów oraz tabeli z nazwą, ilością i długością elementu)

Oszczędza to dużo czasu

2 polubienia

O rany,

Zamierzam to przetestować w ciągu dnia.

Dziękuję bardzo

Fleow powiedział: