Rodzina części w złożeniu

Wykonałem złożenie, w którym utworzyłem różne części i chciałbym mieć możliwość ich ustawienia za pomocą narzędzia "rodzina części" bezpośrednio w złożeniu.

Dziękuję za pomoc.

WITAM

Czy mógłbyś umieścić nam sitodruk i być bardziej precyzyjnym? Czy chcesz mieć wiele konfiguracji zespołu z różnymi częściami?

2 polubienia

Robiłem już różne konfiguracje, ale byłem zmuszony do ich wykonania na każdej części. To, co bym chciał, to mieć deskę do montażu, a nie deskę do każdego elementu.

capture_decran_2022-09-21_105428.png

Witam

Jeśli Twój zespół składa się tylko z 2-3 części, być może łatwiej będzie wykonać element o 2-3 objętościach.

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby następujące elementy dla rysunku utworzyły konfigurację, która izoluje każdy element.

1 polubienie

Dziękuję, ale nie ma możliwości stworzenia tego samego stołu dla różnych pomieszczeń?

I czy można użyć tej samej kolumny do sterowania różnymi wymiarami w tym samym pomieszczeniu?

Z osobistego punktu widzenia od SW2009 nie używam tabel Excela do konfiguracji, wolę oddzielać różne "identyczne" projekty, zwłaszcza, że teraz rozmiar dysku twardego nie jest już hamulcem / ograniczeniem, a przede wszystkim wolę, aby wywalał wariant niż wszystkie warianty. ;)

(Zakład SW??? nannn nie jest możliwy :p )

Tak, w pomieszczeniu możesz sterować wszystkimi wymiarami lub funkcjami z poziomu stołu. (co do części montażowej jestem mniej pewien, ale ponieważ nie używam już tej funkcji, nie mogę ci już pomóc.)

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedź, ale chciałbym móc przejechać kilka podjazdów z tym samym pudełkiem tabeli rodziny części i nie wiem, czy jest to możliwe.

I rzeczywiście tak, ale staramy się stworzyć bazę projektową, aby móc z niej korzystać do każdego projektu i do każdego projektu montażu (kopiuj/wklej)

W takim przypadku części  i/lub zespół muszą mieć system równań, który steruje wymiarami w taki sposób , aby w tabelach znajdowały się tylko 2-3 wymiary. Uważaj jednak, aby nie stał się fabryką gazu.

1 polubienie

Z której wersji korzystasz i czy możesz udostępnić swój ASM PRT, abyś mógł rzucić okiem?

1 polubienie

Jestem pod SW2022 i na asm stworzyłem części w środku, a teraz chciałbym zrobić rodzinę części, które napędzają 2 na tej samej płycie. (Zmieniłem nazwę wszystkich żeber na użyteczne)

Zestaw1.sldasm

Witam

Sprawdź, czy to jest to, co chcesz zrobić; Jestem poniżej 2020 roku. Aby go zmodyfikować, wystarczy zmienić wartości we właściwościach niestandardowych

cone_deporte.sldprt
1 polubienie

Witam

Nie, to nie jest to, czego szukam, ale i tak dziękuję, znajdę alternatywne rozwiązanie, które pozwoli mi obejść ten problem.

Dziękuję za pomoc.

Witam

Czy próbowałeś utworzyć rodzinę części (automatyczne tworzenie) dla pierwszego elementu, zapisać tę tabelę w formacie excel i na końcu rodzinę pomieszczeń (z pliku) dla drugiego elementu?

Jeremy

Witam?

Tak, już próbowałem i najprostszym sposobem jest stworzenie rodziny części dla różnych części i utworzenie różnych konfiguracji w ASM.