Witam wszystkich,
Tutaj mam pytanie, obecnie tworzę swoją rodzinę części knagi z otworem gwintowanym w ISO 4 x ØM5 na knadzie.
Ale chodzi o to, że tworząc moją rodzinę części o większych wymiarach, muszę również zmienić Ø otworu gwintowanego. Robiąc to w SolidWorks 2018.
Mam zmiany otworów, które są wykonywane, ale z drugiej strony wymiary otworów na rysunku pozostają takie same, tj. ØM5, podczas gdy moja część jest skonfigurowana z ØM8 i wymiary średnic również się zmieniły, z wyjątkiem zapisu, który pozostaje M5 na rysunku.
Nie wiem, czy to zła obsługa, gdy konfiguruję rodzinę części.
Dziękuję wszystkim za oświecenie mnie w tym temacie.
Pozdrowienia.
Jimmy
1 polubienie
Witam.
To, co robię, gdy mam otwory do umieszczenia w rodzinie części (wykonane za pomocą funkcji wspomagania wiercenia), polega na tym, że usuwam funkcję i tworzę inną o innej średnicy. Następnie usuwam jeden lub drugi w zależności od konfiguracji.
Możesz wykonać szkic przed funkcjami gwintowania, który służy do pozycjonowania gwintowanych otworów, jeśli chcesz.
Pozdrawiam.
Freddy
3 polubienia
Witaj Jimmy,
Czy w rodzinie części znajduje się kolumna do gwintowania?
Czy wartości te ewoluują w zależności od wybranej konfiguracji?
Pozdrowienia
Alan
1 polubienie
W przeciwnym razie pierwszą możliwością jest wybranie średnic i umieszczenie ich w rodzinie części.
Następnie oczywiście zmodyfikować je zgodnie z wymiarami gwintownika:

2 polubienia
2 proponowane rozwiązania działają, zaletą rozwiązania Aliende jest to, że zachowuje te same ograniczenia przy zmianie konfiguracji, jeśli to konieczne.
2 polubienia
Skoro wydaje się, że 3D podąża za nim, jak odbywa się ocena? Czy jest to ocena, czy symbol piercingu?
1 polubienie
Proszę bardzo, dołączam mój problem na rysunku, wartości są bardzo różne pod względem wielkości, ale wycena nie jest brana pod uwagę ØM5 tak, to ta na początku, a rodzina części idzie od ØM6 do ØM10, które nie są brane pod uwagę na rysunku. Rozmiary dobrze się zmieniają.
famille_de_piece.png
Cześć, stefbeno, to nie jest symbol przekłucia, ale żebro.
Dokładnie, czy umieszczając symbol na przekłuciu, problem nadal występuje?
Czy cena nie jest wymuszona?
Czy wymuszenie regeneracji (za pomocą Ctrl-Q) ma wpływ?
Witam koleżanki i koledzy,
W domu to działa. Zobacz PJ wyprodukowaną w 2016 roku.
Z drugiej strony nie zrobiłem rodziny części, dodałem konfigurację i zastosowałem M10 do tej konfiguracji i to samo do M12
teste_ac_cobra.zip
1 polubienie
@stefbeno,
Nie, nic nie robi w sprawie remontu w moim domu.
Myślę, że to dziwne. Niedawno dostałem SW2018. Błąd?
Ponieważ tylko adnotacja wątku nie jest przyjmowana. Otwór jest zwymiarowany do odpowiedniego rozmiaru:

Poza tym rozwiązanie @Cobra dobrze sprawdza się w klasycznej konfiguracji.
A raz przetransponowany do Family of Pieces, nadal działa!
Zrobiłem rodzinę części z 2 konfiguracji @Cobra w automatach.
Stworzyłem bezpośrednio w tabeli M20.
Ocena na rysunku tym razem idzie dobrze!
Witaj stefbeno, nie, nie ma wpływu na wybrzeże, nadal jest ØM5 lub zamiast ØM8, to jak schemat Aliende!
Czy udało Ci się zobaczyć moje pliki, aby zobaczyć, jak to działa???
Witam, ac @cobra 427 Czy możesz podać mi link do swoich plików, ponieważ jestem ciekaw, jak to zrobiłeś?
Pozdrowienia
Witam @Aliende czy możesz przesłać mi plik, abym mógł zobaczyć manipulację.
Pozdrowienia
Witam
Cóż, są w zamku błyskawicznym w 1. odpowiedzi, którą opublikowałem. Jeśli nie możesz pobrać, po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy ZIP w mojej odpowiedzi i zapisz link jako lub coś w tym stylu...