Otwierane okno, brak montażu

Cze wszystkim

Piszę dzisiaj na tym forum, ponieważ mam mojego kolegę z BE, który nie posiada otwieranego okienka, które szczegółowo opisuje postęp otwarcia i ilość części do podzespołów (zdjęcie w załączeniu)

Musi mieć małą sztuczkę, aby go aktywować, ale nadal go nie znalazłem, czy możesz mi pomóc?

Z góry dziękuję.

fenetre_douverture_dassemblages.png

Witaj @jordan.mouret.pro 

Chcesz porozmawiać o wskaźniku postępu otwarcia

Narzędzia  ==> Opcje ==> Opcje systemu ==> Komunikaty/Błędy/Ostrzeżenia i wybierz Wskaźnik postępu otwarcia rysunku.

Pozdrowienia

Witam

dziękuję za reakcję, z drugiej strony nie widzę, o czym z tobą rozmawiać, nie widzę tego zobacz zdjęcie

capture.png

Przeklęty       ;-(

Masz rację! Spojrzałem na moje oprogramowanie, ponieważ mam okno, które wyświetla wydajność.

Z drugiej strony, jeśli chcesz konsultować się epizodycznie, dostępna jest ikona, która wyświetla wyniki. Z drugiej strony, aby mieć to systematycznie przy każdym otwarciu, nie znalazłem odpowiedniego parametru, a  doc jest dziwny w tym temacie.    :-(

Pozdrowienia

Nic nie szkodzi! Dziękuję za pomoc!

Może ktoś inny będzie miał rozwiązanie

Pozdrowienia.

Witam

Musisz zmienić klucz rejestru "IDS_VIEW_LDR_INLOADING" na "ffffffff" zamiast "00000001". Ten klucz rejestru zwykle znajduje się w sekcji "[HKEY_CURRENT_USER\Software\SolidWorks\Solidworks 2019\General\DontAskAgainOptions]" dla oprogramowania SW 2019.

Albo idziesz bezpośrednio do rejestru i wprowadzasz modyfikację, albo przechodzisz przez eksport ustawień oprogramowania, które następnie modyfikujesz w edytorze tekstu, a następnie importujesz je ponownie, lub tworzysz plik .reg, w którym umieszczasz wiersze, które są w porządku, takie jak:

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\SolidWorks\Solidworks 2019\General\DontAskAgainOptions]
"IDS_VIEW_LDR_INLOADING"=dword:ffffffff powiedział:

Następnie kliknij dwukrotnie na ten plik .reg.

Skorzystaj z pomocy specjalisty IT, jeśli potrzebujesz...

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Rzeczywiście, nie jestem daleko od wyniku. 

Czy możesz potwierdzić, że to jest miejsce, w którym edytuję i co podkreślam?

Dziękuję

sans_titre.jpg

SW powinien zostać zamknięty, a następnie w rejestrze, a następnie kliknąć prawym przyciskiem myszy na klucz rejestru i wcisnąć "modyfikuj":

Następnie zmień wartość w polu "Dane wartości":

Następnie uruchom ponownie oprogramowanie i sprawdź, czy modyfikacja działa, otwierając zespół.

Pozdrowienia

2 polubienia

Wszystko jest w porządku!

Dziękuję za pomoc D.Rogerze, okno jest teraz obecne podczas otwierania zespołów. 

To świetnie! Dziękuję.

Zastanawiam się, skąd znasz te sztuczki, tak dobrze ukryte!?

Miłego dnia

Pozdrowienia;

MOURET Jordania