Nie znaleziono okna: Nie można odnaleźć pliku C:\

Witam

Tworzę ten temat, ponieważ po kilku godzinach poszukiwań nie mogę znaleźć rozwiązania mojego problemu.

Zmieniłem wiele nazw i ścieżek różnych części w moim Eksploratorze Windows i podczas otwierania mojego zespołu ogólnego SolidWorks nie otwiera komunikatu "nie można odnaleźć pliku..." ", aby odnaleźć moje kawałki.
W opcjach SolidWorks "komunikaty/błąd/ostrzeżenie" zaznaczyłem już wszystkie pola dla ignorowanych komunikatów.
W moim zespole, w części, która została usunięta, ponieważ nie można odnaleźć ścieżki, nie mogę cofnąć usunięcia ścieżki. Nic się nie dzieje, gdy klikam (po lewej) anuluj usuwanie.

Jak sprawić, by to okno się pojawiło lub jak znaleźć ścieżkę do pokoju?

Dziękuję

Solidworks 2020 SP1.0

Myślę, że komunikat pojawia się lub nie w zależności od metody otwarcia pliku: kliknij dwukrotnie w Eksploratorze Windows, przeciągnij i upuść z okna eksploratora w oknie SW lub file/open w SW.

Jeśli naprawdę nie chcesz, możesz "zamienić" (kliknąć prawym przyciskiem myszy, zamień, być może będziesz musiał rozwinąć menu...) brakujący komponent plikiem o nowej nazwie.

1 polubienie

Witam, dziękuję za odpowiedź.
Wypróbowałem dwa różne sposoby otwierania mojego zestawu i nic to nie zmienia.
Do funkcji zamiany mam dobre sto części (dla których zmieniłem tylko ścieżkę), więc liczyłem na znalezienie funkcji automatycznego wyszukiwania...

SW nie lubi wchodzić w górę w drzewach plików.
Innym sposobem nadania mu ścieżki jest otwarcie pliku z nowymi lokalizacjami, a następnie otwarcie zestawu.

1 polubienie

Witam @contact_431

Miło mi powitać Cię na forum.
Mam nadzieję, że pomożemy Ci rozwiązać kilka problemów.

Przez bardzo długi czas zrezygnowałem z używania Eksploratora Windows do zmiany nazw plików, ponieważ jest to godny uwagi temat irytacji.
Rzeczywiście, ścieżki wewnętrzne oprogramowania są bardziej wyrafinowane niż te zarządzane przez system Windows. SW tworzy całą masę linków do pracy, biorąc pod uwagę złożoność takiego oprogramowania.

Tylko jedna reguła robi wszystko w SW, co nie jest takie złe, aby zmienić nazwę bezpośrednio w drzewie wiedzy.
Osobiście, aby się nie denerwować, tworzę kopię pliku o nowej nazwie w SW i korzystam z funkcji replace SW. Następnie umieszczam stary plik w pliku kosza, który trzymam przez jakiś czas.

W przypadku twojego problemu to normalne

ponieważ link został zerwany.

Jedyny sposób, aby włożyć właściwą część z powrotem do asm i umieścić wszystkie ograniczenia z powrotem. Mam nadzieję, że nie dokonałeś zbyt wielu takich edycji.
W drzewie musisz mieć dużą liczbę ograniczeń w kolorze czerwonym (prawdziwa choinka).

Jeśli wykonujesz automatyczne kopie zapasowe, a zmiany są niedawne, powinieneś być w stanie odzyskać starą wersję przed zmianą nazwy. Ale teraz to gwarantowane załamanie nerwowe.

Może jeden lub dwóch naszych " super gorących kolegów" powie Ci, jak to zrobić w rejestrze! Osobiście nie wiem jak to zrobić.

Powodzenia

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi, na pewno skończy się to pracą krok po kroku, otwierając części przed montażami.
Jeśli chodzi o ograniczenia, to może być gorzej, używam ich bardzo rzadko w moich dużych zespołach, wiele moich części jest po prostu umieszczanych w przestrzeni.

1 polubienie