Zamykanie SolidWorks

Witam

Dostałem montaż od osoby przede mną na stanowisku pracy i mam z nim problem.

Gdy tylko chcę usunąć utwór lub nawet zrobić próbę, oprogramowanie zamyka się natychmiast bez wprowadzania modyfikacji.

Czy kiedykolwiek miałeś ten problem? Czy wynika to z oprogramowania czy z zestawu? Myślę, że bardziej drugie rozwiązanie.

Dziękujemy za Twoją opinię.

Witam
Czy próbowałeś otworzyć go na innym komputerze?

1 polubienie

Witaj be_295,

Rzeczywiście, zdarza się to czasami, ale w twoim przypadku nigdy nie było takiej awarii. Którą wersję posiadasz?
…@+.
AR

Czy otwierasz go dobrze w rozdzielczości? A może w innym trybie?

1 polubienie

Witam
Nigdy nie miałem tego problemu.

• Spróbuj go otworzyć, tworząc pustą konfigurację
    image
    wtedy
    image
    Być może uda Ci się usunąć komponenty, które powodują problemy.

Czy elementy, które mają zostać usunięte, są czyste?

Trudne do rozwiązania zdalnie, ponieważ wiele potencjalnych klientów do wypróbowania:

• Która wersja oprogramowania jest używana?
  • Kiedy wystartował ASM?
  • Z jaką wersją został nagrany ostatnim razem, to samo dotyczy piosenek, które go tworzą?
  • ile poziomów S/Ens/Components łączy się
1 polubienie

Tak, nierzadko zdarza się, że podczas usuwania części (lub inteligentnej części) dochodzi do awarii, gdy nie ma bardzo skomplikowanej modyfikacji. (3-4 razy w miesiącu, ale znacznie rzadziej niż kiedyś, odkąd jestem w 2019 roku)
Potem, ze swojej strony, pracuję już tylko w Pack & Go, a więc w pewnym sensie kopia kopii kopii. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Dziękujemy za Twoją opinię.

Mam więc wersję 2023 SolidWorks i zawsze otwieram się w świetle.

Nie wiem dlaczego, udało mi się zrobić manipulację po kilkunastu awariach (nie tego samego dnia).

Często zdarzało mi się to pod Creo (tak, wiem, to nie to samo oprogramowanie)

Wynikało to z utworów, które powstały w wersji biiiiiiien przed wersją czytaną. Były na to trzy rozwiązania:

1. Weź odwagę w obie ręce i odbuduj wszystko sam
  2. Otwierając się raz za razem, modląc się, żeby w końcu minął. Czasami, w wyniku nieporozumienia, było dobrze (praktyczne w dni, kiedy nie chce ci się pracować. Sprawia wrażenie ^^)
  3. Otwórz każdą część zespołu z osobna, aby przeszły do nowej wersji oprogramowania, sprawdź, czy nie ma problemów w części, a następnie zapisz je. Po wykonaniu tej czynności przyjrzyj się ograniczeniom zestawu, jeśli nie ma konfliktu

Wygląda na to, że rozwiązanie 2) zadziałało w twoim przypadku, tym lepiej :slight_smile:
Nadal radziłbym zrobić rekonstrukcję w nowym montażu. Rzeczywiście, jeśli problem minął "za dotknięciem czarodziejskiej różdżki", równie dobrze może powrócić w ten sam sposób

Odwagi dla ciebie. Bardzo trudny problem

2 polubienia