Utworzyłem powierzchnie mediany z bryły objętościowej i muszę usunąć korpus główny i zachować tylko powierzchnię, a więc po usunięciu korpusu głównego płaszczyzna neutralna jest również usuwana "co jest logiczne" , masz pomysł, jak to zrobić? Nie wiem, czy uda mi się przerwać połączenie między bryłą główną a utworzonymi powierzchniami?
w objętości swojego pokoju kliknij prawym przyciskiem myszy wolumin, który chcesz usunąć, a następnie kliknij usuń / Zachowaj ciała , a zostanie on usunięty za pomocą tej funkcji bez przypisywania powierzchni.
Byłem trochę niejasny, przy okazji moja część jest narysowana w jednej części "zobacz przechwytywanie" , więc nie mogę usunąć funkcji, z których wyodrębniłem środkową powierzchnię.
Chcę wykonać obliczenia powierzchni podwozia, nie wiem, czy pojawienie się funkcji w drzewie będzie miało wpływ na wyniki? Może myślę, że moje pytanie jest trochę głupie, ale to pierwszy raz, kiedy to robię xD
To normalne, że pojawiają się funkcje i na szczęście pozwala to na ponowną edycję funkcji, jeśli nie chcesz, aby już się pojawiały, możesz na przykład wyeksportować w parasolid i ponownie zaimportować, ale tak naprawdę nie widzę sensu
Rzeczywiście, funkcje nie zostaną usunięte, usuwa tylko korpus woluminu, zachowując historię projektu.
W żadnym wypadku nie można usunąć funkcji "nadrzędnej" bez usunięcia funkcji "potomnej", jak nazywa ją w solidworks.
Od momentu utworzenia funkcji zależnej od pola lub funkcji, która jest częścią tej treści, z konieczności usuniesz funkcje, które z niej wynikają.
W takim przypadku można majsterkować, tworząc płaszczyznę pasa rozdzielającego za pomocą szkicu w funkcji => geometrii odniesienia = > płaszczyźnie
Tworzysz go tuż przed środkową płaszczyzną, a następnie prosisz, aby następne szkice odnosiły się do tej nowej płaszczyzny.
Aby to zrobić, klikasz prawym przyciskiem myszy na szkicu , który odnosi się do pasa środkowego, klikasz prawym przyciskiem myszy, naciskasz "edytuj płaszczyznę szkicu" i wybierasz nowy plan.
W zależności od liczby szkiców, które zależą od tego planu, może on być długi, ale przynajmniej możesz usunąć wszystko, co jest wcześniej w Twojej historii.