Nie znaleziono pliku podczas otwierania kroku

Witam

W czerwcu zeszłego roku odbyłem szkolenie z solidnej pracy i od tego czasu, kiedy otwieram kroki, znajduję się z częściami, których nie można znaleźć w podzespołach i nie wiem, jak to usunąć.
W razie potrzeby mogę udostępnić zrzut ekranu.
Z góry dziękuję za pomoc comu.

Witam

Tak, jeśli możesz udostępnić zrzut ekranu, a także krok do przetestowania.

2 polubienia

Witam
Ze swojej strony czasami mam problemy podczas importowania STEP, jeśli otworzę STEP bezpośrednio, otrzymuję pusty model... Problem, który rozwiązuję, otwierając KROK za pomocą SolidWorks (Plik>Otwórz). Jeśli to pomoże

2 polubienia

Dziękuję DoubleL, otwieram Solidworks...

1 polubienie

Oto sitodruk

Wypróbuj te ustawienia, aby uzyskać do nich dostęp, po prostu zrób to tak, jak na ekranie wydruku

3 polubienia

Witaj @h.yilmaz

Miło mi powitać Cię na forum.

Mam nadzieję, że pomożemy Ci rozwiązać kilka problemów!

Pozdrowienia

Dobry wieczór ac_cobra_427, nie mam okna "3", które się otwiera. po wybraniu opcji Krok, zespół otwiera się bezpośrednio.

W rzeczywistości, gdy wybierzesz KROK w operacji nr 2, musisz poszukać KROKU, a następnie przyciąć go bez otwierania go

i tam pojawi się okno opcji, które będziesz musiał otworzyć i zobaczyć opcje, które umieściłem wcześniej

1 polubienie

Zaznaczyłem tak jak Ty i ... Podobny...

O tak, i otwiera mi się w assembly.asmdot
image

a kiedy otwieram nową część, za każdym razem mam zaimportowaną część:

I robi mi to od tego samego czasu. Musiałem zmienić ustawienie, ale nie wiem które...

Głupie pytanie, czy próbowałeś kliknąć prawym przyciskiem myszy i anulować usuwanie (na usuniętych częściach) Wydaje mi się, że kiedyś miałem tego rodzaju problem i że to zadziałało

1 polubienie

Wydaje mi się, że zapisałeś swoje szablony dokumentów z zaimportowanymi częściami i bryłami,
Spróbuj zacząć od domyślnych szablonów, są proste opisy w google i youtube

5 polubień

Spróbuję! Dziękuję

Klikam prawym przyciskiem myszy na część w moim zespole? Ja też spróbuję. Dziękuję

Tak, to wszystko

Zresetowałem ustawienia domyślne i nadal mam zaimportowaną treść...

Nie widzę, gdzie jest " cofnij usunięcie "...

Witaj @h.yilmaz

Opublikuj swój ASM za pomocą funkcji (Pack an go) - File ==> Pack an go ==> zapisz do pliku ZIP.

Musi istnieć proste wyjaśnienie, które należy podać podczas odczytywania plików i tylko ASM będzie mógł je zobaczyć

Pozdrowienia

2 polubienia