Opublikuj swoją oczyszczalnię ścieków, abyśmy mogli rzucić okiem.
W rzeczywistości jest to cały krok w swobodnym dostępie, który ładuje się tymi częściami, których nie można znaleźć, o ile krok jest zespołem. Jeśli wyślę ci krok, nic nie zobaczysz. Chyba musiałem zmienić ustawienie w moim SW ale nie wiem gdzie...
Oto Krok
inna rzecz, kiedy tworzę zespół, wykonując nowy/montaż, mnie o drogę dla 3 elementów, które pojawiają się w otworach stopni (Body_21, FiletPinL i FiletPinR_3), gdzie naprawdę myślę, że nie pochodzą one z kroku, ale z ustawienia, które przesunęło się na moim SW...
Wygląda to bardzo podobnie do tego , co @Lynkoa15 mówi → pliku modelu (tutaj złożenie), który nie jest pusty.
Należy zachować ostrożność przy wykonywaniu kolejnych czynności: możliwe jest, że otworzy to plik modelu zespołu znajdujący się w folderze części lub w innym miejscu.
Aby to sprawdzić, w opcji solidworks sprawdza ścieżki do szablonów dokumentów.
Następnie przeszukujesz te ścieżki wszystkich .asmdot, które otwierasz jeden po drugim w SW, jeśli jeden z plików nie jest pusty i zawiera twoje 3 pliki, których linku nie może znaleźć, wystarczy go opróżnić i nadpisać.
Już raz miałem taki przypadek i zanim dowiedziałem się, skąd się wzięła, miałem trochę trudności.
To samo @ac_cobra_427 , co potwierdza, że pochodzi z pliku szablonu, jak napisano powyżej, a nie z opcji importu.
Tak, myślę, że to mój plik szablonu budzi niepokój... ale nie mogę znaleźć folderu, w którym się znajduje...
Musisz wyświetlić ukryte pliki:
Następnie zajrzyj do folderu zespołu, a także do folderu części i otwórz cały plik .asmdot, aż znajdziesz ten, który nie jest dobry.
Jeśli ten w folderze montażu jest dobry, a niewłaściwy znajduje się w folderze części, jak sobie wyobrażam, zastąp zły dobrym (pustym).
Powinieneś wiedzieć, że jeśli oddzielisz folder części od folderu zespołu podczas tworzenia zespołu krokowego, utworzy to plik modelu w folderze części (stąd duplikat).
Potem zła obsługa i musiałeś to nieświadomie zmodyfikować.
Świetnie, dziękuję, znalazłem to. Oto obecne pliki.
Co mam teraz zrobić? Czy mogę usunąć wszystko? ale wtedy nie miałbym już domyślnych szablonów...? pudełko pH jest dziwne, nie wiem, co ta część tutaj robi...
Jeszcze raz dziękujemy za pomoc!
Możesz usunąć pole ph (lub przenieść się do folderu zapisu na wszelki wypadek)
W przypadku pliku szablonu należy go otworzyć, opróżnić i przefiltrować, ponownie zapisując jako plik szablonu.
Dziękuję!
Dokonałem manipulacji. wszystko jest dobrze!! Jeszcze raz dziękujemy za pomoc!
Nie zapomnij zweryfikować najlepszej odpowiedzi