Nie znaleziono pliku

Cze wszystkim

Na potrzeby projektu muszę zamodelować naszyjnik z foki. Podczas modelowania mój plik produktu generuje dwa pliki częściowe. Od wczoraj podczas otwierania pliku produktu pojawia się komunikat o błędzie informujący mnie , że "następujący plik (część 1) nie został znaleziony lub nie zawiera właściwych informacji. Użyj polecenia pulpitu,  aby znaleźć odpowiednie pliki". Jednak wszystkie pliki należą do tego samego folderu i wszystkie otwierają się niezależnie. Co robić?

Pozdrowienia.

collierserrage.png

Witam

Jest to komunikat ostrzegawczy po zmianie nazwy z Eksploratora Windows.

W Twoim przypadku jest to akcent na è (Rysunek 1).

Brak akcentu w nazwach plików z CATIA.

Z drugiej strony, na Twoim egzemplarzu nie widzę dobrze wykresu, wygląda na to, że jest tylko część szkieletowa?

Edycja:  dziwna rzecz w wiadomości, nie ma ścieżki do rekordu i CATIA powinna była Cię ostrzec, jeśli przypisanie było otwarte, że nazwa pliku jest niepoprawna.

Spróbuj otworzyć pulpit i zobacz, co pokazuje CATIA

Zakładka:Plik / Pulpit

Dobry wieczór

Przede wszystkim dziękuję za odpowiedź. Jako załącznik umieszczam to, co pokazuje mi pulpit. Kiedy do nazwy pliku. Nie zmieniłem nazwy żadnego z nich od czasu systemu Windows. Pozostałe dwa pliki to naszyjnik. CATPart i Szkielet.CATPart

bureaucatia.png

Witam

Utwór "Naszyjnik. CATPart" nie znajduje się lub już nie znajduje się w COLLIER_SERRAGE asemblerze. CATProduct, gdyby brakowało linku, byłby on ciasno na czerwonym tle, więc musisz ponownie włożyć kawałek "naszyjnika". CATPart" .

Jeśli nadal pojawia się komunikat podczas otwierania CATDUA na CATProduct, powinien on usunąć link ducha.

Zakładka: Plik / Pulpit, a następnie wskazujesz COLLIER_SERRAGE. CATProduct "Kliknij prawym przyciskiem myszy / CATDUA.

W końcu zrobiłem to ponownie, nic nie działało. Zastanawiam się, czy problem nie był spowodowany kopią zapasową, ponieważ otrzymuję ten komunikat o błędzie.

colliersauvegarde.png

Są szanse.

Korzystanie z Menedżera rekordów jest najlepszym rozwiązaniem podczas pracy ze złożeniem i częściami w tej samej sesji.

Pozwala na wyświetlenie, co zostało zmodyfikowane (Status), nazwy plików (Nazwa), lokalizacji, w której pliki są zapisywane (Ścieżka), co CATIA zrobi po kliknięciu OK (Akcja) i wreszcie uprawnień do plików (Prawo dostępu).

Radzę poszerzyć okno, aby zobaczyć informacje.

Wskazówka: zakładki zachowują się jak przełączniki filtrów "AZ; Z-A"

Edycja: jeśli zainstalowałeś dokument CATIA (naciśnij F1) po wybraniu polecenia "menedżer rekordów"

1 polubienie

Dziękuję za  informacje na temat menedżera pobierania. Nie zainstalowałem dokumentu Catia, ale wyobrażam sobie, że mogę go znaleźć w Internecie.

Tak, wpisz "catiadoc" w swojej wyszukiwarce.