Niepołączony plik części/rysunku

Witam

Po zmianie komputera moje pliki części i rysunku nie są już połączone. jeśli edytuję część, rysunek jest następujący, ale nie mogę już wywołać jej za pomocą Plik/Utwórz rysunek.

Być może coś mi umknęło w przesyłaniu plików

Ktoś może być sztuczką, aby je zsynchronizować

Z góry dziękuję

Gemona

Witaj Gemona

Musi się to odbywać w sposób uporządkowany i metodyczny.

1. Zobacz, jak pliki były przechowywane na starym dysku twardym lub na dysku kopii zapasowej.
  2. Sprawdź, czy pliki na nowym komputerze będą przechowywane w tej samej strukturze drzewa (ściśle o tej samej nazwie, w tej samej strukturze).
  3. Otwórz pokój, a następnie spróbuj poprosić o nowego MEP, Solid poinformuje Cię, że ten plik już istnieje (jeśli drzewa są takie same jak pierwotnie.
  4. Jeśli to nie zadziała, wykonaj "zapisz jako" bez sprawdzania , czy oprogramowanie próbuje wykonać kopię zapasową (i jeśli odpowiada to strukturze drzewa starego komputera).
  5. W przeciwnym razie otwórz MEP po raz drugi i spójrz, "zapisując jako" to, co oprogramowanie proponuje jako miejsce zapasowe.

To tyle na początek, ale prawdopodobnie odpowiada to temu, co zrobiłeś: ale sprawdź dwa razy, bo diabeł zawsze tkwi w szczegółach.

Do wszystkich '

1 polubienie

Witaj Gemona

Przedłużam nieco mój poprzedni post.

Aby rozwiązać problem, który należy zrozumieć, oto w jaki sposób indeks SW, a dokładniej, nie indeksuje plików. Należy również zauważyć, że w standardowym oprogramowaniu nie ma bazy danych w sensie DBMS, co oznacza brak indeksowania w dół i w górę.
Ujmij to inaczej i być może prościej ;-)

1. Rodzic nie zapamiętuje więzi z dziećmi.
  2. Z drugiej strony dzieci zapamiętują drogę, która łączy je z rodzicami.
  3. Jeśli jednak poprosisz o MEP pokoju, więc zaczynając od części. Robisz to z otwartego pokoju lub pokoju, który nie jest załadowany. W obu przypadkach obowiązkowe jest wskazanie pomieszczenia za pomocą funkcji "przeglądaj".
    Funkcja browse to ni mniej, ni więcej tylko ścieżka elementu podrzędnego płaszczyzny do elementu nadrzędnego.
  4. Zauważysz, że SW nie proponuje ścieżki, ale jeśli dziecko lub DRW znajdują się w tym samym drzewie, poinformuje Cię, że ten plan już istnieje. Jeśli jesteś na innym drzewie (co prawdopodobnie jest w twoim przypadku) i cóż "suchar, zgubił się w jabłkach". Żeby nie zabrzmieć zbyt głupio, sugeruje  "przeglądanie").

To, co jest kłopotliwe w twoim przypadku, to to, że jeśli masz wiele zespołów, które zawierają wiele części; Być może będziesz musiał zrekonstruować ścieżki za pomocą mano, jeśli nie zapamiętałeś gdzieś struktury drzewa przed zmianą komputera.

Pozdrowienia

1 polubienie

Utwór i rysunek muszą znajdować się w tym samym repertuarze.

"ale nie mogę już tego wywołać za pomocą Pliku/Utwórz rysunek"

Nie byłaby to tylko ścieżka, która nie jest dobra w opcji/opcji systemowej/lokalizacji pliku/tle.

1 polubienie