Witam
Po zmianie komputera moje pliki części i rysunku nie są już połączone. jeśli edytuję część, rysunek jest następujący, ale nie mogę już wywołać jej za pomocą Plik/Utwórz rysunek.
Być może coś mi umknęło w przesyłaniu plików
Ktoś może być sztuczką, aby je zsynchronizować
Z góry dziękuję
Gemona
Witaj Gemona
Musi się to odbywać w sposób uporządkowany i metodyczny.
- Zobacz, jak pliki były przechowywane na starym dysku twardym lub na dysku kopii zapasowej.
- Sprawdź, czy pliki na nowym komputerze będą przechowywane w tej samej strukturze drzewa (ściśle o tej samej nazwie, w tej samej strukturze).
- Otwórz pokój, a następnie spróbuj poprosić o nowego MEP, Solid poinformuje Cię, że ten plik już istnieje (jeśli drzewa są takie same jak pierwotnie.
- Jeśli to nie zadziała, wykonaj "zapisz jako" bez sprawdzania , czy oprogramowanie próbuje wykonać kopię zapasową (i jeśli odpowiada to strukturze drzewa starego komputera).
- W przeciwnym razie otwórz MEP po raz drugi i spójrz, "zapisując jako" to, co oprogramowanie proponuje jako miejsce zapasowe.
To tyle na początek, ale prawdopodobnie odpowiada to temu, co zrobiłeś: ale sprawdź dwa razy, bo diabeł zawsze tkwi w szczegółach.
Do wszystkich '
1 polubienie
Witaj Gemona
Przedłużam nieco mój poprzedni post.
Aby rozwiązać problem, który należy zrozumieć, oto w jaki sposób indeks SW, a dokładniej, nie indeksuje plików. Należy również zauważyć, że w standardowym oprogramowaniu nie ma bazy danych w sensie DBMS, co oznacza brak indeksowania w dół i w górę.
Ujmij to inaczej i być może prościej ;-)
- Rodzic nie zapamiętuje więzi z dziećmi.
- Z drugiej strony dzieci zapamiętują drogę, która łączy je z rodzicami.
- Jeśli jednak poprosisz o MEP pokoju, więc zaczynając od części. Robisz to z otwartego pokoju lub pokoju, który nie jest załadowany. W obu przypadkach obowiązkowe jest wskazanie pomieszczenia za pomocą funkcji "przeglądaj".
Funkcja browse to ni mniej, ni więcej tylko ścieżka elementu podrzędnego płaszczyzny do elementu nadrzędnego. - Zauważysz, że SW nie proponuje ścieżki, ale jeśli dziecko lub DRW znajdują się w tym samym drzewie, poinformuje Cię, że ten plan już istnieje. Jeśli jesteś na innym drzewie (co prawdopodobnie jest w twoim przypadku) i cóż "suchar, zgubił się w jabłkach". Żeby nie zabrzmieć zbyt głupio, sugeruje "przeglądanie").
To, co jest kłopotliwe w twoim przypadku, to to, że jeśli masz wiele zespołów, które zawierają wiele części; Być może będziesz musiał zrekonstruować ścieżki za pomocą mano, jeśli nie zapamiętałeś gdzieś struktury drzewa przed zmianą komputera.
Pozdrowienia
1 polubienie
Utwór i rysunek muszą znajdować się w tym samym repertuarze.
"ale nie mogę już tego wywołać za pomocą Pliku/Utwórz rysunek"
Nie byłaby to tylko ścieżka, która nie jest dobra w opcji/opcji systemowej/lokalizacji pliku/tle.
1 polubienie