Domyślny zmodyfikowany plik części

Witam

Utworzyłem szablon pliku części z określonymi właściwościami pliku pod inną nazwą (nie oryginalne części solidworks).

Kiedy tworzę nowy pokój, mam już wstępnie wypełnione właściwości).

Ale kiedy tworzę nową część ze złożenia, jest to domyślny model części, który jest tworzony, tracę wtedy wszystkie wstępnie wypełnione pola we właściwościach lub powinienem je zmienić, w opcjach, które przypuszczam, ale nie widzę lub dokładnie.

Pozdrowienia.

Witam

Spróbuj zmienić domyślne szablony w Narzędzia/Opcje/Szablony domyślne. I zmień pole "Części" w swoim przypadku.

Lub zaznacz drugą opcję, która poprosi Cię o wybranie szablonu za każdym razem, gdy tworzysz dokument (może to być żmudne).

8 polubień

+1 do Benoit!

Oto zrzut ekranu

modele.png
2 polubienia

W przeciwnym razie, po zmianie części i jej właściwości w celu utworzenia modelu domyślnego, wszystko, co musisz zrobić, to zapisać go jako model, w którym zapisane są wszystkie części modelu Solidworks. (Nie pamiętam jednak rozszerzenia)

Tak więc, gdy utworzysz nową część, będziesz miał wybór między domyślną częścią Solidworks a domyślną częścią. Wszystko, co musisz zrobić, to wybrać ;)

1 polubienie

. PRTDOT do rozbudowy modelu części

. ASMDOT dla modelu zespołu

. DRWDOT dla szablonu rysunku

;)

2 polubienia

O tak, to jest to! Dobra robota Bart

Osobiście nie zawracałem sobie tym głowy, zapisałem zamiast domyślnego modelu.

Zachowałem oryginalne, ale w innym folderze, do którego nie daję dostępu solidworks

Bardzo dziękuję za odpowiedź

1 polubienie