Szukam konfigurowalnych plików, takich jak IPE, IPN, HEA, HEB dla Inventora. Gdzie mogę to znaleźć? Dodatkowo, czy możliwe jest wyeksportowanie go w uniwersalnym formacie, takim jak " step ", " iges ", i aby plik pozostał konfigurowalny w innej firmie, która nie ma tego samego oprogramowania?
W STEP lub IGES zwykle nie jest to oprogramowanie dla nas, ale jeśli wynalazca jest twoim krokiem i otwierasz go za pomocą Inventora, może on rozpoznawać funkcje, części i podskład i być modyfikowany.
Witam Dziękuję za odpowiedź. Dokładnie szukam pliku IPN.ipt, pliku IPE.ipt, pliku HEA.ipt, pliku HEB.ipt, które stanowią podstawę iczęści, z tabelą odpowiadającą różnym wymiarom różnych profili na określonej długości, na przykład 2500mm. Musiałoby to być plik części, ponieważ " wstawianie ramy " dotyczy tylko zespołu. To coś wykonalnego, ale nie znam wszystkich subtelności wariantów grubości na IPN-ach, dlatego gdyby istniał gotowy plik, byłoby mi to wygodne. Jeśli chodzi o format, to właśnie chodzi o komunikację z firmą, która nie ma takiego samego oprogramowania jak my, więc zastanawiałem się, czy w formacie moglibyśmy wymienić się Iparts, które pozostają konfigurowalne.
Autodesk nie udostępnia tych plików?? Jeśli chodzi o eksport, obawiam się, że konfigurowalna lub konfigurowalna strona zniknie, przynajmniej w STP to na pewno. Myślę, że prosisz o niemożliwe (zbliżają się święta). Szczęśliwej wyprawy
@ Nie jestem pewien, czy zrobiłem test zespołu mechanicznego Inventora do STEP, a potem od STEP do wynalazcy, i dobrze rozpoznaje funkcje.
@florentmeunier Uważaj na Iparts, nie jestem fanem metody wynalazcy. Powinieneś wiedzieć, że dla każdej części lub zespołu przekształconego w Ipièce tworzy w projekcie folder o nazwie ten sam Ipièce. W tym folderze tworzy jedną część na konfigurację, przykład podkładki: Na początku w moim pliku mam tylko jeden dokument Tworzę swoje konfiguracje
W tym momencie wynalazca decyduje się utworzyć folder z nazwą części zawierający użyte konfiguracje.
W teczce są 3 części mojego zestawu
Te 3 elementy faktycznie reprezentują wstawkę 3-częściową, czyli konfigurację dla każdej z nich. Z punktu widzenia zarządzania dokumentami nie uważam, że to jest dobre. Jeśli chcesz skopiować lub zmienić nazwę któregoś z zestawów, bądź bardzo ostrożny.
Osobiście i na radę osób pracujących nad tym oprogramowaniem, bez Ipiece, tworzymy bibliotekę blokową (w stylu AutoCAD), którą importujemy, jeśli trzeba, bezpieczniej i usuwamy, a nasze zestawy zabierają ze sobą używaną bibliotekę. To dość prosta praca i wraz z rozbudowywaniem naszych bibliotek