Wciąż szalone, że nie wprowadzono żadnych zabezpieczeń, które zapobiegałyby najmniejszemu mikroskaleczeniu, oczywiście legionowi, przed narażeniem na szwank pracy życia...
Mała lektura dla deweloperów na temat fundamentalnej zasady programowania: obsługi błędów:
Oczywiście, kod SW nie ma w sobie zbyt wiele OnError, a zwłaszcza w liniach zarządzających transferami sieciowymi.
@Sylk nie jest w ich interesie rozwijanie zarządzania mikroawariami, ponieważ PDM pozwala na pracę lokalną i uniknięcie tego problemu. Więc jeśli mikro cięcie, jesteś wypychany do PDM. Ale tak od czasu, dla mnie od sw2004 i problem był już znany...
Może się to wydawać paradoksalne (ale nie jesteśmy blisko paradoksu), ale aby ograniczyć mikroprzestoje, Solidworks zaleca, aby nie używać funkcji Kopie zapasowe i Odzyskiwanie opcji Solidworks. I rzeczywiście, po wyłączeniu tych opcji prawie nie widzimy już żadnych przerw w działaniu sieci. Pierwotnie zaprogramowałem " Sikuli " generator makr graficznych / wizualnych " tak, aby klikał " OK " dla mnie przy każdym ostrzeżeniu o utracie sieci podczas rejestrowania " dużego " zespołu... (a ostrzeżeń było sporo!!) Oto mały dokument ilustrujący ścieżkę pakietu danych przez serwer w porównaniu z lokalną stacją roboczą...
W tamtym czasie, nie wiedząc, jak @Maclane zaprogramować , położyłem stalowy klin na Enter! Każdy ma swoje własne rozwiązanie, aby przezwyciężyć problemy.