Uszkodzony plik SLDDRW

Wciąż szalone, że nie wprowadzono żadnych zabezpieczeń, które zapobiegałyby najmniejszemu mikroskaleczeniu, oczywiście legionowi, przed narażeniem na szwank pracy życia...

Mała lektura dla deweloperów na temat fundamentalnej zasady programowania: obsługi błędów:

Oczywiście, kod SW nie ma w sobie zbyt wiele OnError, a zwłaszcza w liniach zarządzających transferami sieciowymi.

@Sylk nie jest w ich interesie rozwijanie zarządzania mikroawariami, ponieważ PDM pozwala na pracę lokalną i uniknięcie tego problemu. Więc jeśli mikro cięcie, jesteś wypychany do PDM. :moneybag: :moneybag: :moneybag:
Ale tak od czasu, dla mnie od sw2004 i problem był już znany...

Może się to wydawać paradoksalne (ale nie jesteśmy blisko paradoksu), ale aby ograniczyć mikroprzestoje, Solidworks zaleca, aby nie używać funkcji Kopie zapasowe i Odzyskiwanie opcji Solidworks.
I rzeczywiście, po wyłączeniu tych opcji prawie nie widzimy już żadnych przerw w działaniu sieci.
Pierwotnie zaprogramowałem " Sikuli " generator makr graficznych / wizualnych " tak, aby klikał " OK " dla mnie przy każdym ostrzeżeniu o utracie sieci podczas rejestrowania " dużego " zespołu... (a ostrzeżeń było sporo!!)
Oto mały dokument ilustrujący ścieżkę pakietu danych przez serwer w porównaniu z lokalną stacją roboczą...

… Proszę bardzo, oto jest...

2 polubienia

W tamtym czasie, nie wiedząc, jak @Maclane zaprogramować , położyłem stalowy klin na Enter! Każdy ma swoje własne rozwiązanie, aby przezwyciężyć problemy. :rofl: :rofl: :rofl:

3 polubienia

Homer_Drinking_Bird

4 polubienia

Musisz je zrozumieć, rekomendacja jest o wiele prostsza i tańsza niż 1 godzina czasu programowania, aby funkcje działały.

Ja też, odkąd już nie latam, znacznie rzadziej rozbijam się na środku Atlantyku. :relieved::ok_hand:

3 polubienia

Ciekawy jako artykuł