Plik kroku

Otrzymałem pliki Step wykonane od wersji SLDW najwyraźniej  nowszej niż moja, nie można otworzyć makra, czy masz rozwiązanie? 

Z góry dziękuję

Yb 

Witam

Czy możesz to przeformułować?

Jeśli otrzymałeś STEP, nie ma już potrzeby brania pod uwagę wersji SolidWorks. A jeśli jest to krok, nie ma makra!

Na czym dokładnie polega problem?

4 polubienia

Witam

Normalnie, otwarcie pliku STEP z SolidWorks powoduje bezpośrednie wyświetlenie powierzchni:

http://www.solidworkstutorials.com/solidworks-step-file/

Na końcu możemy postawić diagnozę importu, jeśli nie wszystko poszło dobrze.

1 polubienie

plik STEP jest plikiem STEP

brak oprogramowania i brak makra

jak mówi @Benoit

@+ ;-))

1 polubienie

Problem polega na tym, że mam kilka plików STEP, nie wiem, jak je otworzyć,

jeszcze z kłódką nie ma problemu, ale to nie jest Krok

Tak myślę

capotlarg.step

Dla mnie otwiera się po raz pierwszy.

screenshot1370.jpg
2 polubienia

Oto obraz pliku

otwierasz pustą stronę SW 

bierzesz swój plik za pomocą myszy

i umieszczasz to na swojej pustej stronie

cud działa sam z siebie

Jeśli problem zostanie wyświetlony w dzienniku,

@+;-))

Zobacz załączony plik SW 2012

capd9f1.sldprt
4 polubienia

Jeśli spróbujesz go otworzyć, klikając dwukrotnie w eksploratorze z oryginalnymi ustawieniami systemu Windows, nie zadziała. Musisz go otworzyć z SolidWorks, naciskając Otwórz i pobierając go.

W przeciwnym razie możesz przeciągnąć go z eksploratora do okna SolidWorks, tam się otworzy.

Ostatnie rozwiązanie, jeśli chcesz otworzyć STEP z Eksploratora Windows, kliknij prawym przyciskiem myszy plik STEP, Otwórz za pomocą i wybierz SolidWorks.

2 polubienia

Jeśli jest to plik wysłany pocztą e-mail, próba otwarcia go bezpośrednio przez wiadomość e-mail nie zawsze działa.

Musisz wcześniej skopiować go do folderu na swoim komputerze

3 polubienia

Ho fajna sztuczka przeciągania i upuszczania bezpośrednio do SDW. Właśnie zaoszczędziłeś mi cenne sekundy @Benoit.LF i @Gt22

W przeciwnym razie innym rozwiązaniem, które działa, jest przejrzenie "pliku, otwórz", przejście do folderu, wyświetlenie wszystkich typów plików i wybranie go (ach tak, mówiłem ci, że moja metoda była długa i żmudna -_-" )

1 polubienie

Funkcja przeciągania działa w przypadku większości programów, CAD lub nie.

1 polubienie

@coin37coin przeciąganie i upuszczanie jest prawidłowe dla kroku IGS i TXT, ale także podczas tworzenia szkicu możesz bezpośrednio przeciągnąć obraz i przejść bezpośrednio do funkcji śledzenia. (przynajmniej w przypadku obrazu 24-bitowego w Photoshopie .psd) bez przechodzenia przez menu wstawiania itp.

Jest to sposób bardzo często używany na komputerach Mac i w dowolnym oprogramowaniu CAD, projektowaniu graficznym itp

ale powinieneś wiedzieć, że istnieje od XP dla systemu Windows, ale często jest wyłączany, zwłaszcza po prostu dla eksploratora z kopią przeciągnij lub naciśnięciem Shift, co byłoby równoznaczne z przeciągnięciem i umieszczeniem

http://www.commentcamarche.net/faq/6318-glisser-copier-ou-glisser-deplacer

2 polubienia

Witam, problem rozwiązany, wielkie dziękuję wszystkim