Uszkodzone pliki - Solidworks 2017

Cze wszystkim

Odkąd przeszedłem na solidworks 2017, mam wrażenie, że złożenia bardzo łatwo ulegają uszkodzeniu.

Czy jestem w tym przypadku jedyny? W wersji 2015-2016 nigdy nie miałem wiadomości o uszkodzonym pliku, z drugiej strony w wersji 2017 bardzo często tak jest, chociaż nie wykonuję żadnych złych manipulacji.

Z wyrazami szacunku,

Witam, z którym pakietem Service Pack korzystasz?

2 polubienia

Witam

Osobiście czasami otrzymuję tego rodzaju wiadomości dotyczące plików w sieci.
Mam niezbyt szybką sieć i głównie stamtąd bierze się problem.

Czy otwierasz swoje pliki z sieci?

Jey Jey powiedział:

4 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedź, korzystam z Solidworks 2017 SP2.0.

I tak naprawdę pracuję głównie na swojej maszynie, potem eksportuję do sieci (ze względu na to, że sieć tutaj nie jest super pod względem transferu i synchronizacji).

Witam

Czy twoje pliki są uszkodzone w sieci?

1 polubienie

Nie, są na moim komputerze, eksportuję tylko wtedy, gdy plany są gotowe.

@isomega pobierz najnowszy pakiet S Pack, który już może pomóc.

Czy jesteś jedynym w 2017 roku? Miksowanie wersji nie jest wskazane, ponieważ nagranie z 2017 roku uniemożliwia jakiekolwiek działanie tych z 2016 roku lub niższych.

2 polubienia

Jestem jedynym artystą w firmie, a co za tym idzie jedynym, który korzysta z ;) 2017

Zamierzam pobrać najnowszy dodatek Service Pack i zobaczę, ;) Nadal byłam bardzo zaskoczona, że nie znalazłam podobnego posta w Google, czuję się trochę samotna:)

Tak, myślę, że powinniśmy już przejść na SP4.0

2 polubienia

SP4.1, ponieważ 4.0 ma problem z zabezpieczeniami w Wind 10, aby uzyskać informacje

2 polubienia

Tak, widziałem, że pobieram 4.1, muszę poczekać , aż informatyk będzie obecny, aby umieścić swój kod administratora (pfffff)

2 polubienia

temu Isomega  | 146 punkt(y)

Jestem jedynym artystą w firmie, a co za tym idzie jedynym, który korzysta z 2017 ;)Pobiorę najnowszy Service Pack i zobaczę, ;) Nadal byłam bardzo zaskoczona, że nie znalazłam podobnego posta w Google, czuję się trochę samotna:) »

Lynkoa jest po to, abyś czuł się mniej samotny w obliczu problemów z CAD ;-) 

Mam nadzieję, że znalazłeś rozwiązanie.

1 polubienie

"Muszę poczekać, aż pojawi się informatyk, który wprowadzi swój kod administracyjny ".

Zawsze mówiono mi, że aby SolidWorks działał poprawnie, użytkownik musi być zawsze lokalnym administratorem stacji roboczej.

2 polubienia

@flegendre zwykle tak, ale podjęta polityka nie zawsze na to pozwala

Cóż, nadal nie udało mi się pobrać aktualizacji 4.1... Niech żyje dział IT, zaproponowano mi zamknięcie mojego pytania, a ponieważ ^^ najwyraźniej jest bardzo niewielu z nas, którzy mają problemy z uszkodzeniem plików w związku z wiadomościami, musi to być mój komputer, więc problem, dopilnuję, aby poprawnie zainstalować cały system z aktualizacjami solidworks.

Dziękuję za odpowiedzi

Witam

Dodatek SP5 jest dostępny w wersji zapoznawczej od wczoraj. Za kilka dni będzie można go pobrać w ostatecznej wersji.

Myślę, że warto poczekać na swój dział IT...

Witam

Regularnie mam też problem z uszkodzonym plikiem. Często w przypadku montażu (ok. 10 części), czasami w przypadku jednej części.

Mamy SP3. Nie jestem jedynym projektantem w firmie, a kolejny już miał ten problem. 

Prześlę rozwiązanie do pobrania ostatniej usługi parkingowej ale jest nas około 20. Czy istnieje inne rozwiązanie, aby uniknąć tego problemu?

Dziękuję