Witam
W załączeniu plik sw 2020 rury wydechowej, mój problem jest w Pronest - oprogramowaniu do cięcia plazmowego - gdy przynoszę wszystkie rozłożone -dxf- w tym oprogramowaniu, jest długi i generuje cnc zbyt ciężkie 500kb,????
Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej, czy te rozłożone są za cienkie? Ustawiłem ustawienia na mini!!
Z poważaniem, Pierre
pot_v7_a.sldprt
Witam
Myślę, że twój dxf jest ciężki, ponieważ krawędzie rozwiniętych powierzchni są splajnami, które po przekształceniu do DXF stają się poliliniami z setkami segmentów,
Aby rozwiązać ten problem, istnieją dwie opcje:
Najprostszym sposobem jest to, że oprogramowanie do cięcia musi akceptować wielowypusty. W takim przypadku należy wygenerować pliki DXF na podstawie rysunku, aby uniknąć konwersji na poli-lingi.
Druga, bardziej żmudna, ale działająca za każdym razem, polega na śledzeniu wszystkich konturów twoich rozwiniętych w łukach stycznych.
1 polubienie
Dla przypomnienia, zrobiłem już znacznie większe gniazda niż to, tjs z sw w górę rzeki i pronest bez żadnego szczególnego souçi!!
pn04singleheadnestdetail.pdf
Dziękuję Ci Pierre S
W ustawieniach sw zapisz jako dxf poprosiłem, aby splajny pozostały splajnami.... Patrzę na to, co mi mówisz o planie,
Głupie pytanie: rysunek, ech 1??
Nie mogę się z tego wydostać, w ogóle nie znam rysunku, nie wiem, jak sprawić, by pojawiły się rozwinięcia, ????
czy mógłbyś po prostu utworzyć plik rysunku z plikiem, który umieściłem w pierwszej wiadomości?
Jest wiele powierzchni i z " gównianymi " orientacjami podążającymi za rozwijaniem się, co jest nieuniknione.
Aby być tak wydajnym, jak to tylko możliwe, musisz wiedzieć, czy Twój plik zostanie później zmodyfikowany, czy też jest ostateczny?
1 polubienie
Na razie zastanówmy się nad ostatecznym
Dziękuję
Witam
Zwykle w oprogramowaniu do cięcia powinna znajdować się funkcja wygładzania, aby przezwyciężyć te problemy.
1 polubienie
Witam ac Cobra 427
Rzeczywiście, w Pronest dostępna jest funkcja wygładzania, zbadam tę opcję i będę Cię informować
Dziękuję
1 polubienie
Witam
W załączeniu znajduje się pilnik z 3 powierzchniami umieszczonymi z powrotem na przedniej płaszczyźnie, na przykład,
1: Wykonuję szkic na jednej z powierzchni, które zostały spłaszczone lub kopiuję kontur powierzchni,
2: Kopiuję konspekt (CRTL C)
3: Zostawiam szkic bez jego walidacji (ponieważ nie jest już użyteczny)
4: Tworzę szkic na płaszczyźnie ściany lub przyklejam kontur
5: Korzystam z okazji, aby dodać tekst w konspekcie z literą lub cyfrą odpowiadającą powierzchni, która została spłaszczona
6: Robię blok, aby móc obsłużyć wszystko tak, jak chcę,
7: Chowam powierzchnię użytą w kroku 1 (aby nie przerobić jej przez pomyłkę)
8: Powtarzam kroki od 1 do 3 z inną powierzchnią,
9: Edytuję szkic na przedniej płaszczyźnie i przyklejam nowy kontur i tak dalej,
Pozdrowienia
pot_v7_a.sldprt
1 polubienie
Dziękuję Ci Pierre
Przyjrzę się temu i będę cię informować
Pozdrowienia
1 polubienie
Witam
FYI, wygładzanie w Pronest działa do pewnego momentu, tj. może deformować części, szczególnie w przypadku zakrzywionych kształtów, więc należy go używać delikatnie, ale rozjaśnia plik, 1. punkt.
2. punkt, konwersja do DXF z oprogramowaniem, istnieje wiele wersji DXF, ale rzeczywiście, jeśli chodzi o krzywe splajnu, przekształcają się one w liczby małych segmentów w 2 opcjonalnych przypadkach - splajny pozostają splajnami lub splajnami w poliliniach -
Podsumowując, na razie zamierzam zrobić tak, jak radził mi Pierre S w swoim ostatnim przesłaniu
Dziękuję
Z poważaniem, Pierre
conversion_spline_sw_en_dxf.pdf