Wyodrębnione pliki PDM

Witam, na naszym pdm, kiedy klikam na mój pseudonim, mówi mi, że mam 8 wyodrębnionych plików, ale kiedy filtruję z mojego pseudonimu, aby zobaczyć moje pliki, nie mam żadnego. Skąd znasz nazwę i gdzie znajdują się te wyodrębnione pliki? Z góry dziękuję.

sans_titre.jpg

Witam

Uruchom pełne wyszukiwanie we wszystkich skrzyniach, a następnie w zakładce zarchiwizowane/wyodrębnione, a następnie wybierz swoje imię i nazwisko.

Rozpocząłbym wyszukiwanie jako administrator, aby upewnić się, że mam wszystkie pliki.

Witam

Przede wszystkim dziękuję za odpowiedź. Uruchomiłem jako administrator i widzę tylko 2 pliki dla użytkownika cco, podczas gdy a priori byłoby 8 wyodrębnionych.

Witam

Która wersja EPDM?

W wersji 2020 nie mam tego wyświetlacza plików wyodrębnionych przez użytkownika (lub nie znalazłem go). Skąd go masz?

@ froussel , dzieje się tak, gdy najedziesz kursorem na nazwę użytkownika. Jest konfigurowalny, więc możliwe, że nie jest wyświetlany w twoim środowisku, ale z pamięci jest na swoim miejscu od czasu zmiany projektu SW PDM.

Normalnie nie ma błędu co do liczby wyodrębnionych plików (przynajmniej w 2020/2021 roku, nie testowany w 2022 roku), w wyszukiwaniu nie byłoby innych kryteriów, które filtrowałyby część wyniku?

@Cyril.f Dziękujemy za opinię

Mam też problemy w domu.

Korzystając z tego zapytania w generatorze raportów EPDM: https://goengineer.sharefile.com/share/view/se4718079b6343c8b/fo956189-6dbe-4a03-a75f-f25b40103fab (wyświetla listę plików pobranych przez użytkowników na danej stacji roboczej), zauważyłem, że zapytanie to zwraca znacznie więcej plików niż wyszukiwanie podstawowe.

Wyszukiwanie EPDM daje mi 3 pliki wyodrębnione przez mojego użytkownika, zapytanie, które połączyłem, wychodzi dobre dziesięć więcej.

Grzebiąc trochę, odkryłem, że niektóre pliki wymienione przez zapytanie odpowiadają plikom, które zostały nadpisane z sejfu. Jeśli więc usuniemy plik, który został przez nas wyodrębniony, ta lista wyodrębnionych plików stopniowo się zwiększa.

Uwaga: załączone przeze mnie zapytanie podaje wyniki dla pojedynczej maszyny. Próbowałem uruchomić go z %, aby wyświetlić listę wszystkich wyodrębnionych plików na wszystkich maszynach, ale spowodowało to awarię mojego żądania (mogło to zająć zbyt dużo czasu lub nie jest przycinane, aby mieć argument, który nie jest nazwą maszyny).

Ale jest 99% szans, że oświeci to osobę, która zadała to pytanie.

Witam i dziękuję za odpowiedzi. W przypadku mojego pdm jestem w wersji 2019. Z drugiej strony dla zapytania w generatorze, czy jest to "Raport o wyewidencjonowanych plikach na określonej maszynie.crp"? 

Witam

@froussel, nie mam tego problemu w domu na PDM 2021. Osobiście mam 23 wyodrębnione pliki zwrócone przez wyszukiwarkę, wyświetlane po najechaniu kursorem na moje imię i nazwisko, a w koszu skarbca mam 2 pliki, których w związku z tym nie ma na liście.

Nigdy nie tworzyliśmy niczego na tym poziomie.

W PDM 2019 nie wyświetla również listy wyodrębnionych plików, które znajdują się w moim koszu. Przy okazji miałem też pytanie dotyczące tych plików w koszu, czy możemy po prostu mieć listę wszystkich tych plików, czy musimy surfować z folderu do folderu i robić "pokaż/właściwości/usunięte artykuły"?

@vspemens: Kliknij prawym przyciskiem myszy zakładkę Bezpieczny (mała niebieska kulka z boku okna systemu Windows) -> Właściwości -> Usunięty artykuł.

Wszystkie usunięte pliki zostaną znalezione w repozytorium

1 polubienie

W PDM 2020 mam  również taką samą liczbę plików wyodrębnionych przez wyszukiwanie lub wyświetlenie po najechaniu kursorem na moje imię i nazwisko. Nie uwzględnia usuniętych artykułów.

Małe wyjaśnienie dotyczące kosza, u nasady skrzyni musisz zaznaczyć "dołącz elementy z podfolderów", aby zeskanować całą skrzynię. Ten wyświetlacz nie ma funkcji eksportu.

W domu, bardzo prosta zasada, oczyszczamy w M-2 

1 polubienie

Dziękuję @Cyril.f za pole wyboru! Dziwny ten problem polegający na tym, że nie ma takiej samej liczby wyodrębnionych plików.

@vspemens Jeśli chodzi o liczbę wyodrębnionych plików, należy jeszcze spojrzeć na mapę wyszukiwania, jeśli nie ma domyślnego kryterium, które pozostaje aktywne i ukrywa część wyników (konto administratora nie zastępuje tych ograniczeń). Jeśli nadal masz oryginalną kartę wyszukiwania PDM, przetestuj ją, aby zobaczyć, czy wynik jest taki sam.

@Cyril.f: Osobiście uważam, że problem pojawia się tylko wtedy, gdy usuwasz plik z wyodrębnionego repozytorium.

Jeśli usuniemy plik, który jest zarchiwizowany, nie zmieni to licznika (co jest logiczne, ponieważ zlicza wyodrębnione pliki). U nas, dopóki plik nie zostanie zweryfikowany, można go usunąć -> możemy usunąć wyodrębnione pliki lub zarchiwizowane pliki.

Ponieważ regularnie usuwasz pliki z kosza, jest mniej prawdopodobne, że wystąpią tego rodzaju problemy.

A priori nasze badania są podstawowe (z drugiej strony v2015, podczas gdy od tego czasu przenieśliśmy się do 2020 roku).

@froussel, byłoby to prawdopodobne, ale nie :) Dwa pliki, które mam w koszu skrzyni, to pliki, które zostały wyodrębnione, ale nigdy nie zostały zarchiwizowane. Więc może rzeczywiście wypakowane pliki zostały usunięte, ale byłoby to zaskakujące (ale hej, pochodzące z SW nic mnie już nie dziwi).

Wyszukiwanie to tylko mapa i z pamięci, nasza podstawowa (używana tylko przez administratorów) to ta z 2009 roku.

Potem, osobiście nie korzystam zbytnio z tych informacji po najechaniu kursorem na nazwy połączeń, znacznie częściej korzystam z wyszukiwania.

Witam

Czy pliki są dodawane do repozytorium?

Powinieneś sprawdzić, czy opcja "państwo prywatne" jest zaznaczona

Może trop!!

2022-07-27_10h56_35.png

Witam, ten sam wynik z oryginalną kartą wyszukiwania.

@YP69 tak, jest zaznaczony.