Pliki części

Witam

Nie wiedziałem, jak zatytułować tytuły mojego pytania. ^^

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest zastąpienie jednego stylu pliku części innym.

Pozwól, że wyjaśnię:

Mam kolegę, który wykonywał części na pewnych typach plików części (prawie oryginalnych do solidworks), nie ma w nich właściwości pliku (masa, przetwarzanie...).

Osobiście pracuję inaczej, gdy projektuję, a wszystkie informacje o moich częściach w kartridżu pobieram za pomocą właściwości pliku.

Stąd moje pytanie, czy możliwe jest zrobienie tego tak, że kiedy otwieram jego części, to są moje modele plików części z jego 3D....

żebym nie musiał wszystkiego przepisywać ręcznie?

Pozdrowienia.

Witam

Rozwiązanie:

Jest na to prosty sposób. 
1. Utwórz nową część z nowym szablonem. 
2. Odtwórz swoją starą część (wstaw >menu części) 
3. Wybierz, aby przenieść wszystkie elementy i wybierz opcję "Przerwij połączenie z oryginalną częścią". 
4. kliknij przycisk OK  
5. Usuń folder z drzewa. 
To wszystko. Masz starą część na nowym szablonie.

I makro: 

https://forum.solidworks.com/external-link.jspa?url=http%3A%2F%2Fswtools.cad.de%2Fcgi-bin%2Ftopdl%2Fdownload.pl%3Ffile%3Dmac_copydoc.zip

Wiosna: 

https://forum.solidworks.com/thread/24989

W przeciwnym razie możesz to zrobić za pomocą narzędzi myCADtools:

CopyOptions jest dokładnie tym, a integracja prawdopodobnie również będzie.

4 polubienia

Jeśli są to tylko właściwości, po prostu skopiuj i wklej z jednej części (swojego modelu) do innej (pliku współpracownika)

1 polubienie

W narzędziach mycad używałbym bardziej Batchproperties do kopiowania właściwości części  lub zespołu do całego folderu (tego, do którego chcesz dodać właściwości)

2 polubienia

Myślę, że BatchProperties ograniczy się do właściwości i nie weźmie pod uwagę wszystkich opcji.

Witam

Rano wszyscy jesteście szybcy...

1 polubienie

Lol manu ^^

Znajdę te programy w konfiguracji mycadtools?

Ostatnie pytanie na ten temat, czy istnieje plik, który podsumowuje funkcjonalność wszystkich programów składających się na instalację MYCADTOOL?

Oto dokument z prezentacją w formacie PDF

Miłego czytania

Mick

presentation_des_utilitaires_2016.pdf

dziękuję, w międzyczasie znalazłem 2014 ...

Nawiasem mówiąc, nadal jesteśmy w SW2014, czy mogę korzystać z mycadtools 2016? Logicznie zainstalowałem 2014. czy powinienem na nim zostać?

Tak, nawiasem mówiąc, użycie jest zablokowane, nawet jeśli go zainstalowałeś, nie powinieneś zobaczyć dodatku myCADtools 2016 w SolidWorks 2014, wyjaśnia to fakt, że interfejsy API SW 2016 mogą być używane w niektórych narzędziach, te interfejsy API niekoniecznie istniały w 2014 roku.

Miłego dnia

Mick

Dziękuję za odpowiedź, proszę eun eprecision ?

Zainstalowałem więc mycadtools, przejrzałem pdf, aby zobaczyć, co jest interesujące,

Zauważyłem, że na liście zainstalowanych programów nie ma "mycadtoolbar" i "custom toolbar". Czy to normalne?

Witam

myCADtoolbar to po prostu pasek narzędzi, który zawiera wszystkie narzędzia myCADtools , które masz do dyspozycji podczas sprawdzania dodatku myCADtools w SolidWorks.

CustomToolbar to kolejny dodatek, który instaluje się w tym samym czasie co myCADtools i umożliwia utworzenie paska narzędzi SOLIDWORKS, który może zawierać wszystko (aplikację, plik Word, procedurę PDF...) Możesz dostosować widoczność (przykład: ikona widoczna na planie, ale nie w pomieszczeniu i asm)

Ponadto CustomToolbar umożliwia uruchamianie aplikacji za pośrednictwem zdarzeń SolidWorks, na przykład chcesz uruchomić SmartProperties lub kalkulator Windows podczas tworzenia części, cóż, potrzebujesz CustomToolbar, aby go skonfigurować.

Dobra personalizacja

Mick