Witam
Z każdą drobną modyfikacją (zmiana położenia komponentu, nazwy...) zespół ulega zniszczeniu. Zastanawiam się, czy mogę zapisać zestaw w innym formacie (innym niż część, ponieważ nie działa) w celu jego zamrożenia.
Dziękuję
Po związaniu każdego elementu
Musisz tylko naprawić każdy element
Następnie możesz przenieść swój zespół w dowolne miejsce bez ryzyka, że się przesunie
@+ ;-)
Witam
Możesz usunąć wszystkie ograniczenia po zakończeniu montażu i naprawić wszystkie części, ale to nie jest normalne, że wszystko wybucha. Który Solidworks i która wersja (2016 sp1) są posiadane ?
W tym samym czasie gt22 ^_^
Gdy wszystkie części są dobrze związane,
Napraw wszystkie części
Oto krótka technika
- Wybieram pierwszą część w drzewie
- Wciskam "shift" i przytrzymuję
- Zjeżdżam windą z drzewa
- Klikam na ostatni kawałek w drzewie
- Klikam prawym przyciskiem myszy "napraw"
w zależności od liczby części, SW musi mieć czas na pedałowanie między 2 operacjami.
@+ ;-)
@ cobra i tak w tym samym czasie ;-)
PS: Uważaj, że podzespoły nie zostaną naprawione
Jeśli masz podzespoły, musisz zrobić to samo
Witam
@ gt22 i ac cobra 427 : Mam wrażenie, że odpowiadasz obok. Gdybym dobrze zrozumiał oryginalną wiadomość, przypominałoby to raczej przeniesienie pliku i zmianę jego nazwy.
Zmiana nazwy w menedżerze operacji przebiega bardzo dobrze (istniejąca funkcja od 2016 roku, jeśli mnie pamięć nie myli), z drugiej strony przeniesienie pliku bez przechodzenia przez Solidworks Explorer lub poprzez otwarcie przeniesionego pliku przed otwarciem złożenia może tylko spowodować przeskoczenie złożenia.
Ze swojej strony, jeśli tak jest, to nie uważam tego za drobną modyfikację z punktu widzenia Solidworks (to podstawa SW)