Witam
Chciałbym zrobić gwint zewnętrzny M10 a nie 1,5 na załączonym
Naszkicowałem już oś Ø10 (nominalna Ø gwintu)
Jakiej funkcji należy użyć, aby na rysunku pojawił się gwint pozorny?
Dziękuję
axe_539191.sldprt
Witam
Chciałbym zrobić gwint zewnętrzny M10 a nie 1,5 na załączonym
Naszkicowałem już oś Ø10 (nominalna Ø gwintu)
Jakiej funkcji należy użyć, aby na rysunku pojawił się gwint pozorny?
Dziękuję
Witam
Oto samouczek, aby dowiedzieć się, jak utworzyć gwint w Solidworks:
http://www.lynkoa.com/store/fr/tutos-formations/formations/creer-un-filetage-sur-solidworks.html
Wybierz krawędź kołową, wprowadzenie, adnotację, reprezentację gwintu, podaj średnicę dna gwintu (w Twoim przypadku 8,5) i długość gwintu
Witam
Nie znam Solidworks, ale pod Inventorem jest funkcja symbolizująca gwint. Myślę, że Soliworks powinien mieć tę samą funkcję.
Pozwala to na wizualizację gwintu i sprawienie, by pojawił się on na rysunku.
w przeciwnym razie zawsze istnieje możliwość stworzenia helipsy z usunięciem materiału, aby była bardziej realna, już dobrze się bawiłem, robiąc tego rodzaju rzeczy dla do drewna lub, ale obciąża to części i nie przynosi nic więcej.
Zajrzyj tutaj, myślę, że będziesz w stanie znaleźć to, czego szukasz:
http://www.forum-cao.fr/viewtopic.php?f=5&t=364
Pozdrowienia
Franck
Widziałem już ten filmik na youtube ale zastanawiam się, czy jest jakaś bezpośrednia funkcja, za pomocą której wystarczy wpisać dane takiego wątku i op!! Wątek jest skończony!
Witam
Po skorzystaniu z odpowiedzi fthomasa, należy pamiętać o zaznaczeniu opcji "Reprezentacje filtrów cieniowanych" poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy na "Adnotacje" w FeatureManager, aby wyświetlić swój wątek.
Pozdrowienia
Aby odpowiedzieć na drugi post:
Najlepszą metodą jest z pewnością @fthomas (lżejsza i możliwa do wykorzystania podstawowa funkcja oprogramowania).
Jeśli gwint nie pojawia się z rozwiązaniem @fthomas, należy najpierw spróbować kliknąć prawym przyciskiem myszy "Pokaż" w Menedżerze funkcji (lewe okienko) na funkcji reprezentacji gwintu (znajduje się ona tuż pod funkcją, która utworzyła wałek).
Jeśli to nie wystarczy, przejdź do Widok i upewnij się, że opcja "Wszystkie adnotacje" jest zaznaczona jako widoczna.
Witam
Czasami trzeba również wybrać widok na rysunku
a po lewej stronie ekranu sprawdź wysoką jakość.
(Jeśli to pomoże)
Czy znalazłeś już odpowiedź na swoje pytanie?
Jeśli tak, zamknij go. Jeśli nie, powiedz nam, czego Ci brakuje.
Miłego dnia