Gwint zewnętrzny

Witam

Chciałbym zrobić gwint zewnętrzny M10 a nie 1,5 na załączonym

Naszkicowałem już oś  Ø10 (nominalna Ø gwintu)

Jakiej funkcji należy użyć, aby na rysunku pojawił się gwint pozorny?

Dziękuję

axe_539191.sldprt

Witam

Oto samouczek, aby dowiedzieć się, jak utworzyć gwint w Solidworks:

http://www.lynkoa.com/store/fr/tutos-formations/formations/creer-un-filetage-sur-solidworks.html

Wybierz krawędź kołową, wprowadzenie, adnotację, reprezentację gwintu, podaj średnicę dna gwintu (w Twoim przypadku 8,5) i długość gwintu

3 polubienia

Witam

Nie znam Solidworks, ale pod Inventorem jest funkcja symbolizująca gwint. Myślę, że Soliworks powinien mieć tę samą funkcję.

Pozwala to na wizualizację gwintu i sprawienie, by pojawił się on na rysunku.

w przeciwnym razie zawsze istnieje możliwość stworzenia helipsy z usunięciem materiału, aby była bardziej realna, już dobrze się bawiłem, robiąc tego rodzaju rzeczy dla do drewna lub, ale obciąża to części i nie przynosi nic więcej.

Zajrzyj tutaj, myślę, że będziesz w stanie znaleźć to, czego szukasz:

http://www.forum-cao.fr/viewtopic.php?f=5&t=364

Pozdrowienia

Franck

Dziękuję Tomalam

Widziałem już ten filmik na youtube ale zastanawiam się, czy jest jakaś bezpośrednia funkcja, za pomocą której wystarczy wpisać dane takiego wątku i op!! Wątek jest skończony!

Witam

Po skorzystaniu z odpowiedzi fthomasa, należy pamiętać o zaznaczeniu opcji "Reprezentacje filtrów cieniowanych" poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy na "Adnotacje" w FeatureManager, aby wyświetlić swój wątek.

Pozdrowienia

repr_filetage.jpg
2 polubienia

Aby odpowiedzieć na drugi post:

Najlepszą metodą jest z pewnością @fthomas (lżejsza i możliwa do wykorzystania podstawowa funkcja oprogramowania).

Jeśli gwint nie pojawia się z rozwiązaniem @fthomas, należy najpierw spróbować kliknąć prawym przyciskiem myszy "Pokaż" w Menedżerze funkcji (lewe okienko) na funkcji reprezentacji gwintu (znajduje się ona tuż pod funkcją, która utworzyła wałek).

Jeśli to nie wystarczy, przejdź do Widok i upewnij się, że opcja "Wszystkie adnotacje" jest zaznaczona jako widoczna.

Witam

Czasami trzeba również wybrać widok na rysunku

a po lewej stronie ekranu sprawdź wysoką jakość.

(Jeśli to pomoże)

representation_filetage_dans_mise_en_plan.pdf
1 polubienie

Czy znalazłeś już odpowiedź na swoje pytanie?

Jeśli tak, zamknij go. Jeśli nie, powiedz nam, czego Ci brakuje.

Miłego dnia