Okrągła nić

Witam

Czy używasz narzędzia Wątek http://help.solidworks.com/2016/french/solidworks/sldworks/r_thread_propertymanager.htm

moje obawy są następujące, chciałbym dodać okrągły profil typu NF F 00-032, ale wydaje się, że nie chce tego brać pod uwagę, ponieważ te dwa profile muszą się pokrywać, czy kiedykolwiek próbowałeś?

Pozdrowienia

Czy możesz wysłać plik .sldlfp, aby sprawdzić, czy poprawnie wypełniłeś odniesienia i wymiary?

PS: Testowałem przy użyciu jednego z istniejących plików (Métric Die) i działa dobrze. Czy ustaliłeś już punkt odniesienia? Czy udało Ci się umieścić swój profil w: C:\ProgramData\SolidWorks\SOLIDWORKS 2016\Thread Profiles?

2 polubienia

Cześć, czy próbowałeś "oszukać", stawiając kurs taki jak 4.999 na 5???

Czasami pozwala to na utrzymanie stycznej bez popełnienia błędu przez bryłę.

Pozdrowienia

4 polubienia

Yves.T: Zacząłem od zera, aby wygenerować swój profil, więc na początku brakowało linii szkicu dla kroku, ale nie rozmawiał ze mną o punkcie szkicu :/

G. to alternatywa, ale jestem pierwszym, który krzyczy, kiedy robimy takie hacki :/

Jestem drugi, który krzyczy, ale z Solidworks bez hakowania marnujemy niestety dużo czasu...

Pozdrowienia

3 polubienia

Yves.T po sprawdzeniu mojego szkicu mam wszystko, czego potrzebuję, linię szkicu, punkt, ale on nie chciał, więc zrobiłem metody G. patrz obrazek poniżej, gdzie Pj zatrzymałem swój profil 0,01 mm przed końcem i TADA działa :/

Więc zamierzam otworzyć prośbę o wsparcie dla prawdziwego rozwiązania wolnego od oszustw^^

filet_rond.png
3 polubienia

Przetestowałem go wczoraj wieczorem i doszedłem do tego samego wniosku.

1 polubienie

W niektórych przypadkach usuwania na podstawie szkicu, dodaję objętość w szkicu, ze względu na styczność lub inne...

Spróbować?

W porównaniu ze szkicem, po prostu umieść pionową linię po lewej stronie w przerywanym,

Zresetuj wymiary bez nacinania do .999999

oraz utworzyć prostokąt  (1 linia przesunięta o 0,2 i 2 piony) w celu zamknięcia szkicu

1 polubienie

olivier42 Widzę pomysł traktuję jego :) Rzeczywiście, już mi się to zdarzyło, że musiałem to zrobić :/

EDIT niestety w tym przypadku to nie działa :/

filetage_rond.png