Napraw paski funkcyjne

Cze wszystkim

Nie ma nic bardziej irytującego niż przesuwanie pasków funkcyjnych podczas pracy na SolidWorks...

Czy jest sposób, aby je naprawić (w opcjach chyba), bo nie mogłem znaleźć niczego, co by mi na to pozwoliło.

Dziękuję :)

Pasek narzędzi Wyświetlanie celowania w górę

Przezroczysty pasek narzędzi w każdej rzutni zawiera wszystkie narzędzia często używane do manipulowania widokiem.

Ustawione widoki niestandardowe i widoki kamery są wyświetlane na ikonie listy rozwijanej Orientacja widoku .

Ten pasek narzędzi zastępuje menu kontekstowe Wyświetl skojarzone z trójścianem odniesienia.

Aby dostosować pasek narzędzi Widok celowania w górę, kliknij Narzędzia > Dostosuj i wybierz kartę Paski narzędzi :   

• Zaznacz lub wyłącz pasek narzędzi Widok (Celuj w górę), aby go wyświetlić lub ukryć.
  • Aby dodać przyciski do paska narzędzi, wybierz kartę Polecenia . Przeciągnij przycisk z wybranej kategorii na pasek narzędzi. Zalecamy szukanie przycisków w rozwijanych paskach narzędzi i kategoriach widoku.
  • Aby zmienić kolejność przycisków, przeciągnij je w nowe miejsce na pasku narzędzi.
  • Aby usunąć przycisk, przeciągnij go poza pasek narzędzi.

Aby wyświetlić lub ukryć pasek narzędzi Wyświetlanie celowania w górę, można również zaznaczyć lub wyłączyć paski narzędzi Wyświetlanie > > Widok (Celuj w górę).

Witam

Nie do końca rozumiałem pytanie. Czy pręty są zakotwiczone czy pływające?

Przesuwanie pasków narzędzi

Aby przesunąć pasek narzędzi:

Przeciągnij pasek narzędzi za uchwyt na początku paska narzędzi :

• Do innego miejsca w obramowaniu okna lub do innego obramowania okna.
  • Z dala od obramowania okna, aby pasek narzędzi unosił się w obszarze graficznym.

Na ruchomych paskach narzędzi pojawi się pasek tytułu.

Aby przywrócić ruchomy pasek narzędzi do poprzedniego położenia, kliknij dwukrotnie pasek tytułu.

1 polubienie

Witam

Musisz kliknąć paski prawym przyciskiem myszy i dostosować, a następnie sprawdzić po lewej stronie "zablokuj commadmanager i paski narzędzi"

4 polubienia

@manu67, Tak,  wygląda to tak, ale domyślam się, że ta opcja jest dostępna dopiero od wersji 2016, ale mogę się mylić. bo jak już wcześniej mówiłem, w moich opcjach nie ma śladu opcji tego typu:(
(Na razie nadal jestem w SP5 z 2014 roku ze względu na praktyczność i różne opinie)

To jest ten rodzaj barów, o których mówiłem. To dla mnie prawdziwy ból, nawet jeśli często używam skrótów klawiaturowych i kontekstowych pływających pól.

1 polubienie

Oto, co zostało już powiedziane na stronie:

http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/barres-d-outils

3 polubienia

Tak, więc jest to ulepszenie, które należy wprowadzić do Solidworks, fakt mocowania pasków narzędzi na "szynach".

W każdym razie dziękuję!

Edit: Ok @manu67, też tak myślałem. szkoda, teraz będę musiała trochę poczekać:)

W rzeczywistości jest to możliwe w 2016 roku, tak jak wspomniałem w poście.

1 polubienie