witam mam zespół z jego rysunkiem, a rysunek jest w rzeczywistości wycięciem mojego zespołu, czasami, gdy robię ciężarówkę, mój rysunek porusza się i jest umieszczany w dowolny sposób, mój nauczyciel ostatnio naprawił ciężarówkę i nagle mogę przesuwać mój zespół we wszystkich kierunkach, ale mój rysunek zawsze pozostawał taki sam, ktoś może mi pomóc z góry dziękuję
Witam
Mam trochę problemów ze zrozumieniem tej rzeczy, czy też "czegoś" ^^.
Ale jeśli chcesz, aby Twoja linia cięcia nie przesuwała się podczas zmiany wymiarów w 3D
Musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy linię cięcia i wybrać "Edytuj linię cięcia", a następnie związać ją z powiązanym widokiem.
Mówisz wtedy o "przesuwaniu swojego zespołu", Jest funkcja, która znajduje się nad rysunkiem na poziomie widoków itp. Umożliwia przesuwanie widoku w przestrzeni w celu jego innej orientacji.
Mam nadzieję, że odpowiedziałem na twoje pytania =)
Dobranoc.
Witam, myślę, że musisz ograniczyć swój montaż w stosunku do jego odniesienia, trzeba to naprawić. Spróbuj związać go w odniesieniu do planu zespołu lub wybierz część zespołu, kliknij prawym przyciskiem myszy napraw.
Mam nadzieję, że odpowiedziałem na twoje pytanie, serdecznie,
Cytując @J.Besnier , czy istnieje co najmniej jedna z części zespołu, która jest naprawiona. Kliknij prawym przyciskiem myszy część i w menu Znajdź naprawę