Strzałki na klawiaturze

Witam

Nie mogę użyć strzałki W GÓRĘ, aby obrócić widok o 15° (domyślnie) w widoku graficznym Solidworks 2016.

był wcześniej dotknięty i usunąłem ten skrót. Nie mogę wymyślić, gdzie i jak ponownie przypisać ten, aby obrócić widok.

Jakieś pomysły?

Z góry dziękujemy,

Sylvain.

Witam

Za pomocą kliknięcia prawym przyciskiem myszy na pasku narzędzi, na samym dole dostosuj, zakładki klawiatury, możesz wyszukać na tej liście (obrócić?) lub przywrócić ją domyślną.

1 polubienie

Witam

Mam ten sam problem ze strzałką w prawo :)

I nie, w zakładce klawiatury nic nie ma

A strzałki działają w innych aplikacjach, takich jak word czy internet?

Witam

Próbowałem przypisać skrót do lewego (na przykład), a następnie usunąć ten skrót.

W efekcie definitywnie tracę funkcję rotacji ze strzałką w lewo, która działała przed przypisaniem.

Można spróbować zresetować ustawienia SolidWorks za pomocą samouczka:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

Możemy wrócić później, ale to po to, aby dowiedzieć się, czy wynika to z konfiguracji stacji roboczej, czy nie.

Zajrzyj tutaj (zobacz zdjęcie)

clavier.png

Bart, inkrementacja działa dobrze, ale nie dla wszystkich strzałek.

Po badaniach byłby to znany problem i jedynym wyjściem byłby reset parametrów zgodnie z propozycją PL. No to są to informacje znalezione na forach z 2011 roku. Być może od tego czasu pojawiła się poprawka....

Problem polega na tym, że nie wyobrażam sobie, żebym po zresetowaniu ponownie przypisywał wszystkie moje skróty 1 po 1

Dlatego musisz upewnić się, że Twoje parametry są pewne!

1 polubienie

Tak właśnie zrobiłem, ale zapisałem z tym błędem. Szkoda!

Witam wszystkich ! Dla tych, którzy mają ten sam problem, sugeruję zainstalowanie wirtualnej klawiatury na swoim komputerze, jeśli nie możesz znaleźć wyjścia. Łatwiej byłoby użyć strzałki w górę.