Płynność projektu

Cze wszystkim

Niedawno zainstalowałem najnowszą wersję 64-bitowego programu Draftsight 2016 na moim komputerze ASUS X73S (Intel Core I5 2,4 GHz, karta graficzna NVIDIA GT540M, 6 GB pamięci RAM) z systemem Windows 7 64bit.

Gdy otwieram mapę i wczytuję więcej niż jedno odniesienie (takie jak kataster lub obraz rastrowy), zauważam, że płynność powiększenia jest zmniejszona lub nawet tymczasowo zablokowana.

Czy uważasz, że może to wynikać z mojej konfiguracji, czy jest sposób na skonfigurowanie Draftsight, a nawet karty graficznej?

Dziękujemy za ewentualny wkład.

Witam

Czy jest to wersja SP1 wydana w kwietniu?

Sprawdź, czy masz najnowsze sterowniki do swojej karty zintegrowane z Twoim procesorem, np. HD 3000

Jeśli tak nie jest, zmień sterowniki na tej karcie, która jest kompatybilna z CAD

@.PL: tak, to SP1, ponieważ niedawno zainstalowałem to oprogramowanie.

@gt22: Zainstalowałem najnowsze sterowniki na moich kartach graficznych ponieważ czytałem w innych postach, że może to pochodzić od sterowników. Są więc na bieżąco. Z drugiej strony nie wiem, która karta graficzna jest używana przez draftsight, hd3000 czy nvidia GT540m...

A priori są pewne błędy w najnowszej wersji, jeśli zainstalujesz starszą, nadal masz ten sam problem?

Chciałbym, ale nie mogę pobrać starszej wersji w wersji 64-bitowej.

Czy możesz mi powiedzieć, gdzie mogę go znaleźć?

Zainstalowałem wersję V1R3.1x64 (nie wiedząc, w którym roku jest ta wersja!) i nie zmienia to płynności...

Z drugiej strony, gdy powiększam, a widok ma mniej obiektu, pozostaje trochę mniej w tyle.

Nie można zmienić ustawień graficznych? Przeszukałem menu, ale nic nie znalazłem.