Zmodyfikowałem twój sldlfp (czysty, nie polegaj na planie, którego nie ma w docelowym pomieszczeniu, usuń niepotrzebną funkcję, cofnij usunięcie szkicu i funkcji we wszystkich konfiguracjach i wydaje się, że działa dla mnie)
Musisz dodać swoją oś i swój plan do biblioteki, problem polega na tym, że Plan 1 jest tworzony z górną płaszczyzną, więc zawsze prosi o górną płaszczyznę jako odniesienie.
Musisz wtedy znaleźć sposób na stworzenie Planu 1 bez polegania na planie górnym, ale tak naprawdę nie widzę, jak to zrobić, jeśli ktoś ma pomysł, to byłoby fajnie.
Jeśli spojrzysz na funkcję kołnierza, zobaczysz, że opierasz się o jedną stronę rury, której nie dodajesz do biblioteki. Nie mogę zrobić tego samego dla zakrzywionego dna!
Z pomocą kolegi znaleźliśmy rozwiązanie, patrz załączony ichier.
Musisz położyć sldlfp po stronie szyby (okrągłej) i wybierasz dwie krawędzie swojej rury, więc bez względu na średnicę rurki, będzie pasować, pozwolę ci przetestować i zobaczyć, jak to się robi. (to trochę naciągane)
Informuj mnie na bieżąco
Mick
PS: Pierwsza krawędź do wyboru powinna być krawędzią wewnętrzną.
Myślę, że jest to możliwe, musi to być zaawansowane "spersonalizowane" szkolenie, a może konsulting, w zasadzie myślę, że trzeba przygotować to, co chce się zobaczyć po swojej stronie i porozmawiać o tym ze swoim handlowcem