Funkcjonalny regał kopulaste tło

Witam, próbowałem stworzyć funkcję biblioteki dla zakrzywionych teł, ale nie mogę sprawić, by działała poprawnie.

Celem jest umieszczenie zakrzywionego dna na rurze.

Pozwolę ci podążać za funkcją.

Robiłem już inną funkcję biblioteczną, która działa, ale przy ekstruzjach mam wrażenie, że z rewolucją jest to problem.

Jakieś opinie?

fb_fond_bombe_iso.sldlfp

Witam

Wykonywałem funkcje biblioteczne, usuwając materiał w solidworks 2014...

Mogę potwierdzić, że jego przepustka... Z drugiej strony nie mogę wypróbować Twojej funkcji, nie mogę jej otworzyć, w której wersji solidworks jesteś?

Nie rewolucje, przepraszam, zapomniałem sprecyzować (przepraszam, nie mogę edytować mojego poprzedniego posta :x)

Cześć Mateusz,

Zmodyfikowałem twój sldlfp (czysty, nie polegaj na planie, którego nie ma w docelowym pomieszczeniu, usuń niepotrzebną funkcję, cofnij usunięcie szkicu i funkcji we wszystkich konfiguracjach i wydaje się, że działa dla mnie)

Oto załączony plik

Informuj mnie na bieżąco

Mick

fb_fond_bombe_iso.sldlfp
3 polubienia

Dziękuję mick

Przetestowałem twoją wersję i działa, ale nie tak, jak chciałem.

W rzeczywistości chciałbym wybrać powierzchnię mojej rury, aby wstawić moje zakrzywione dno, dzięki twojej funkcji muszę stworzyć dodatkowy plan.

Może nie jestem do końca jasny..??

FYI: Aby wykonać moją funkcję, próbowałem skopiować ducha funkcji już obecnego w solidworks, stąd może moja metoda jest nieco dziwna!

Elementów było za dużo, bo robiłem testy, które zostawiłem w funkcji, żeby wrócić do..

Korzystam z oprogramowania solidworks 2015.

W załączeniu jest inna funkcja (kołnierz), która działa tak jak chcę, wybierając czoło rurki i tę zasadę, którą chciałem zrobić na kopulastym dnie!

W każdym razie dziękuję Mike, przynajmniej to działa!!

fb_bride_plate_01.a_iso.sldlfp
1 polubienie

Dziękuję mick

Przetestowałem twoją wersję i działa, ale nie tak, jak chciałem.

W rzeczywistości chciałbym wybrać powierzchnię mojej rury, aby wstawić moje zakrzywione dno, dzięki twojej funkcji muszę stworzyć dodatkowy plan.

Może nie jestem do końca jasny..??

FYI: Aby wykonać moją funkcję, próbowałem skopiować ducha funkcji już obecnego w solidworks, stąd może moja metoda jest nieco dziwna!

Elementów było za dużo, bo robiłem testy, które zostawiłem w funkcji, żeby wrócić do..

Korzystam z oprogramowania solidworks 2015.

W załączeniu jest inna funkcja (kołnierz), która działa tak jak chcę, wybierając czoło rurki i tę zasadę, którą chciałem zrobić na kopulastym dnie!

W każdym razie dziękuję Mike, przynajmniej to działa!!

fb_bride_plate_01.a_iso.sldlfp

To trochę bardziej skomplikowane:

Musisz dodać swoją oś i swój plan do biblioteki, problem polega na tym, że Plan 1 jest tworzony z górną płaszczyzną, więc zawsze prosi o górną płaszczyznę jako odniesienie.

Musisz wtedy znaleźć sposób na stworzenie Planu 1 bez polegania na planie górnym, ale tak naprawdę nie widzę, jak to zrobić, jeśli ktoś ma pomysł, to byłoby fajnie.

Wciąż patrzę trochę w swoją stronę.

Mick

fb_fond_bombe_iso_-2.sldlfp
1 polubienie

W końcu problem pozostaje.

Jeśli spojrzysz na funkcję kołnierza, zobaczysz, że opierasz się o jedną stronę rury, której nie dodajesz do biblioteki. Nie mogę zrobić tego samego dla zakrzywionego dna!

Jakieś inne sposoby rozwiązania tego problemu?