Krok funkcji obserwacji w aktach sprawy

Witam

Czy ktoś ma pomysł, aby wstawić wolumin na część otrzymaną jako plik STEP.

Nie mogę wykonać funkcji powłoki (wyszarzone logo).

Z góry dziękujemy,

Krzysztof.

omt.jpg

Witam

Musisz wypróbować powierzchnię odsunięcia, jak pokazano poniżej:

http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/sw-fonction-epaissir

5 polubień

jak mówi @Lucas

lub zamykasz powierzchnię i ją wypełniasz

A Ty przejmujesz funkcję skorupy o żądanej grubości i robisz wszystko, czego potrzebujesz później

@+................ BR

4 polubienia

Witam

Osobiście najpierw zamknąłbym kadłub dodatkowymi powierzchniami do wypełnienia otworów, a następnie funkcją naszywanej powierzchni.

Pozwala to na wyeliminowanie niedoskonałości powierzchni i przekształcenie całości w objętość (z "próbą stworzenia bryły").

Po tym funkcja powłoki powinna być łatwiejsza do skonfigurowania.

Powodzenia

EDIT: Więc w zasadzie robisz tak, jak powiedział gt22... Czy nauczy mnie czytać:D

2 polubienia

Ok, dziękuję za odpowiedzi.

Kolejne szybkie pytanie : Na moim załączonym zdjęciu zauważysz, że zamiast średnic są fasety, czy jest sposób, aby tego uniknąć?

Jak nazywasz fasety (sortowanie wzdłuż cylindra)

Jeśli podoba Ci się Indicate + Up, przekształcasz swój pokój w głośność po tym, jak możesz zmodyfikować wszystko według własnych upodobań

@+ ......... Czerwona czapka ..........; -))

3 polubienia

Myślę, że smugi to wycięcia powierzchniowe, więc nic poważnego.

Próbując już zszyć powierzchnie, linie znikną.

1 polubienie

W rzeczywistości, pomimo twoich instrukcji, nadal nie mogę tego zrobić, ponieważ mam nieciągłości, których Solidworks nie może naprawić. Nie działa również  przy próbie szycia powierzchni. Ten import pochodzi z oprogramowania do symulacji elektromagnetycznej, które tworzy siatkę, więc myślę, że będę musiał odbudować tę część od początku.

Niemniej jednak dziękuję za pomoc.

@+

1 polubienie

Gdy naprawa SolidWorks nie działa, można spróbować usunąć problematyczną powierzchnię:

1.  Kliknij przycisk Usuń powierzchnię  na pasku narzędzi Powierzchnie lub kliknij przycisk Wstaw powierzchnię >  >Usuń.

Pojawi się menedżer właściwości PropertyManager Usuń powierzchnię .

2. W obszarze graficznym wybrać ściany, które mają zostać usunięte.

Nazwy twarzy są wyświetlane w obszarze Twarze do usunięcia .

3. W obszarze Opcje kliknij opcję Usuń i wypełnij luki.
  4.  Kliknij przycisk OK .

Powierzchnie znikają, a przylegające do nich powierzchnie rozszerzają się, tworząc powierzchnię bez nieciągłości.

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/t_Deleting_and_Patching_Faces.htm

1 polubienie

Świetnie, Lucas, to bardzo dobre rozwiązanie.

Dziękuję i życzę miłego wieczoru.

1 polubienie

Obejrzyj ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/la-fonction-permettant-de-suppress-la-face-dans-solidworks (w języku angielskim)

@+ ......................... czerwona czapka

2 polubienia