Chciałbym skorzystać z funkcji "powłoki", ale po raz kolejny nie do końca rozumiałem, co jest nie tak ze sposobem, w jaki ją ustawiłem:(
Skoro więc zdjęcie jest warte więcej niż długie przemówienie, oto najlepsze, co mam:
Problem polega więc na tym, że druga "mała" rewolucja nie chce być "ostrzeliwana" w tym samym czasie co "duża". Na tym obrazie odbywa się to za pomocą 2 funkcji powłoki (po jednej na każdy obrót) i oczywiście nie pasuje. Próbowałem "scalić wynik", kiedy tworzyłem 2. obrót, a teraz w ogóle nie mogę wykonać funkcji "powłoki".
Na obrazach, które pokazujesz, wygląda na to, że masz 2 woluminy. Zwykle, jeśli połączysz 2 woluminy i przerobisz funkcję powłoki, powinna ona zadziałać (usuń i odtwórz funkcję powłoki)
Witam, jest folder treści. Czy jest jeden lub dwa? Jeśli pole scalania ciał jest zaznaczone w drugim obrocie i nie działa, możesz spróbować użyć funkcji "połącz".
Jeśli mówiłeś o folderze "Volume Bodies", był on ukryty i zawiera tylko 1 element, który nosi nazwę ostatniej użytej funkcji (tutaj okrągłe powtórzenie dla otworów).
Nie, nie są na tym samym poziomie. Mały obrót jest na płaszczyźnie 45 stopni w porównaniu do płaszczyzny przedniej (lub prawej płaszczyzny już nie wiem)
Mówiłem ci o samolocie pode mną (tym, którym wydrążasz swoje monety).
Ze względu na mały krok, który robi, mam wrażenie, że oprogramowanie nie wie, jak prawidłowo wykonać swoją funkcję. Powinieneś spróbować go trochę wygładzić, aby mieć tylko jedną powierzchnię
Wyrównałem 2 linie, które były używane do wykonania 2 obrotów, więc rzeczywiście nie mam już "małego kroku", ale pod względem funkcji kadłuba nadal wygląda to jak wszystko.
Przepraszam, że poświęciłem trochę czasu, aby trochę bardziej rozwinąć mój kawałek, ponieważ następnym krokiem było pocięcie go na 2 części, myślałem, że ułatwi to pracę dla funkcji "skorupy", ale tak naprawdę nie mam wrażenia, że wiele się zmieniło.
Skorupa w górnej części robi wszystko na górnej stronie wygładzenia (różowa), jeśli zostanę przy 4 profilach do wygładzania, jest w porządku, jak tylko dodam jeden z pozostałych 4, górna strona jest przycinana do połowy.
W dolnej części mogę "skorupować" na górnych ścianach, ale pod spodem nie mogę nic zrobić.
Następnie, w zależności od przypadku, działa "powłoka na zewnątrz". Ale mój kawałek ma rozmiar, który chcę, nie zamierzam dodawać materiału na zewnątrz, ale raczej usunąć trochę od wewnątrz.
Krótko mówiąc, trochę uprościłam pomieszczenie i dodałam ładne kolory, aby ułatwić komunikację:)