Witam
Mam funkcję blachy, która generuje czop lub wpust, ale zawiesza się na poziomie równania, którego nie chce brać pod uwagę, zobacz print screen, jeśli ktoś ma ścieżkę debugowania?
Pozdrowienia
pb_equation.png
Witam
Mam funkcję blachy, która generuje czop lub wpust, ale zawiesza się na poziomie równania, którego nie chce brać pod uwagę, zobacz print screen, jeśli ktoś ma ścieżkę debugowania?
Pozdrowienia
Dobry wieczór
Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale nie masz tej samej wielkości liter między deklarowaniem zmiennej a jej używaniem.
W informatyce i wielu programach jest to ważne ;-)
Pozdrowienia
Dobra robota Zozo_mp, jeśli przetwarzanie odbywa się w języku C#, to rozróżniana jest wielkość liter...
Jednak początkowo, gdy deklaruję to w mojej funkcji jako bibliotekę, rzeczywiście jest napisane Grubość, a nie GRUBOŚĆ
Witam
Też kiedyś miałem podobny problem. Chciałem umieścić zmienną "THICKNESS", ale spowodowało to konflikt ze zmienną "Grubość" utworzoną automatycznie, gdy masz blachę. Więc moją zmienną nazwałem po prostu "Ep" i od tego czasu nie mam już żadnych problemów.
Gauthik powiedział:
Edit: Być może zbyt szybko przeczytałem pytanie, a moja odpowiedź jest trochę nie na temat. Dsl ;)
Powiedziałbym, że w pliku oprogramowania nie mogą być 2 obiekty o tej samej nazwie, ale tworzy się wymiar o nazwie grubość i zmienną. Spróbuj zmienić nazwę zmiennej.
Nie tworzę zmiennej Grubość, jest ona generowana automatycznie podczas tworzenia części arkusza blachy i chcę jej użyć
Witam
Widzę też, że nazwa twojego równania to "Epaisseur@Enlèv. mat.-Extru. 1" z wyjątkiem tego, że nie widzę żadnej funkcji o nazwie "Usunięta. mat.-Extru. 1" w twoim drzewie stworzenia.
Pozdrowienia
D.Roger: W rzeczywistości ta materialna elewacja jest zawarta w funkcji regału MORTISE
Jeśli zmienna jest tworzona przez system, to jest to wymiar, którego nazwę należy zmienić. Chodzi o to, że nie ma 2 obiektów (niezależnie od ich charakteru: funkcji, zmiennej, folderu itp.) o tej samej nazwie.
Dołączyłem funkcję bezpośrednio do mojej funkcji, napisała do mnie ="Epaisseur@tôlerie"
Przepraszam za jakość, kiedy tworzysz funkcję, którą umieszczasz = wybierasz funkcję blachy i wybierasz wymiar grubości
Witam
jeśli zamienię
="Grubość"
przez
="Epaisseur@Tôlerie"
Moje równanie nie występuje już w ogóle po usunięciu funkcji bibliotecznej