Witam
Utworzyłem tę część, jeśli jest połączona, to szukam, aby profil rozwinął się mojej części , ale nie wiem, pk funkcja nie jest moja Myślę, że wie z powodu fazowania mojego Nie jestem pewien
s2116838.sldprt
Witam
Utworzyłem tę część, jeśli jest połączona, to szukam, aby profil rozwinął się mojej części , ale nie wiem, pk funkcja nie jest moja Myślę, że wie z powodu fazowania mojego Nie jestem pewien
Witam. Nie mogę otworzyć, ponieważ nowsza wersja. Ale nie ma możliwości rozłożenia woluminu. Można rozwijać ściany, powierzchnie, arkusze blachy, ale nie objętości.
Jeśli opublikujesz krok, mogą istnieć rozwiązania.
Witam
Musisz usunąć fazowanie w konfiguracji rozwinięcia blachy i bawić się obiema konfiguracjami
Witam
1,5 czy 3,5 mm? W ogólnych ustawieniach blachy grubość jest ustawiona na 3,5 mm (a promień gięcia na 1 mm!).
Edytując pierwszą funkcję tworzenia (Folded Base Sheet1), grubość arkusza jest ponownie definiowana na 1,5 mm, ale wydaje się, że nie została uwzględniona. Wartość jest ustawiona na 3,5 mm.
Funkcja fazowania zwykle spełnia swoje zadanie, ale jej początkowe wymiary powodują usunięcie zewnętrznej powierzchni arkusza, co powoduje błąd funkcji stanu rozwiniętego .
Jeśli rozmiar fazowania zostanie zmniejszony w taki sposób, że zewnętrzna powierzchnia arkusza nie będzie już usuwana, stan rozwinięty będzie działał, ale geometria fazowania na rozwiniętym kształcie będzie nieprawidłowa (kąt 60° zamiast 30°?).
Wygląda na to, że moduł blachy nie obsługuje fazowania...
Rozwiązanie:
- Nie należy korzystać z funkcji fazowania. Po rozłożeniu arkusza należy preferować funkcję usuwania materiału wytłaczanego "przez przelot". Zwymiaruj szkic w taki sposób, aby zagwarantować istnienie zewnętrznej ściany. Złóż blachę...
- końcowa funkcja w stanie rozwiniętym jest wtedy funkcjonalna (patrz załącznik, SW 2020).
Ostatnie pytanie: jaki jest sens używania operacji arkusza blachy SolidWorks do modelowania tej części?
Prosta podstawa z obrotem daje geometrię w jednej funkcji. A rozkładanie nie stanowi problemu...
Pozdrowienia.
Po prostu o tym nie myślę