Istnieje już zasada, której należy przestrzegać, a mianowicie, że szkic uzwojenia nie powinien być większy niż część (z wyjątkiem przypadku całego cylindra).
Wydaje mi się, że lewa linia twojego szkicu jest zbyt daleko od części po prawej wyciętej w przecinku.
Co więcej, w drzewie tworzenia nie widzę, jak wygiąłeś swoją blachę na okrągło. Moim zdaniem funkcja nawijania nie jest do tego stworzona.
Powinieneś opublikować swój artykuł, aby zobaczyć wyraźniej i powiedzieć, co może pójść nie tak.
To potwierdza moje pierwsze wrażenie. Używasz funkcji, która nie jest do tego przeznaczona.
Używasz wytłaczania nawijania zamiast prostego usuwania materiału. Ale nie jest to denerwujące, ponieważ problem wynika z twojego szkicu, który nie jest dobry. Jedna ocena jest błędna. Szanowałem twój sposób wykonania głównego kształtu, poprawiłem tylko szkic 8.
Trzeba rozumować tak, jak w przypadku usunięcia materiału , gdzie jest to, co znajduje się na szkicu, powoduje usunięcie. W Twoim przypadku poprosiłeś o usunięcie całej blachy, co oczywiście nie było celem.
Załączam obraz szkicu, który należy zmodyfikować.
Jeśli jesteś w V2019, mogę przekazać Ci zmodyfikowany plik.
Nie, jeśli usuwasz materiał z płaskiego arkusza za pomocą funkcji rozłożenia.
@Ac kobra czy @GT22 lub inni koledzy potwierdzą, jak to zrobić.
Tutaj zmodyfikowałem tylko szkic uzwojenia bez modyfikowania twojego projektu. Z drugiej strony dla mnie łatwiej jest usunąć materiał i potem się wygiąć (pewnie dlatego, że zawsze mam w głowie to, co dzieje się w warsztacie. Ale z funkcją nawijania nadal działa.
Potwierdzam to, co zozo_mp powiedział, jeśli przejdziesz przez rozłożony, a następnie usuniesz swój materiał, a następnie złożysz, będzie działał poprawnie, a twoje cięcie będzie bliższe rzeczywistości.