Witam
Często używam funkcji w CATIA o nazwie Multi-extrusion, aby zminimalizować funkcje i szkice na drzewie
Moje pytanie, czy ta funkcja jest dostępna w SOLIDWORKS, czy nie?
Szukałem dużo bez rezultatu
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Witam
Często używam funkcji w CATIA o nazwie Multi-extrusion, aby zminimalizować funkcje i szkice na drzewie
Moje pytanie, czy ta funkcja jest dostępna w SOLIDWORKS, czy nie?
Szukałem dużo bez rezultatu
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Witam
Nie wierzę, że ta funkcja istnieje w Solidworks; Pracuję z nim od 15 lat i nigdy o nim nie słyszałem
Witam
Zasada na SW jest następująca: 1 ekstruzja = 1 pojedyncza objętość.
Więc nie ma multi..
Witam
Zawsze możesz wykonać jeden szkic i kilka wyciągnięć!
Witam
"ac cobra 427" "todesco" Dziękuję bardzo
"Haderack " Dziękuję i czy możesz mi wyjaśnić lub przesłać mi zrzuty ekranu ikony na SW, aby zrozumieć (m.ouatar@gmail.com)
Dziękuję bardzo i życzę miłego dnia.
Witam
Po prostu na planie szkicu tworzysz szkic z kilkoma zamkniętymi konturami (z kształtami, które chcesz mieć) Używasz wyciągnięcia , wybierając żądany kontur, a jeśli chcesz użyć drugiego konturu, bierzesz swoją funkcję i ponownie klikasz szkic w miejscu, w którym wszystko narysowałeś. Nazywa się to szkicem współdzielonym.
Działa ze wszystkimi funkcjami, możesz mieć szkic i powiązane z nim 3-4 funkcje. Problem polega przecież na tym, że zawsze jest na tym samym poziomie.
Ale może łatwiej się w nim odnaleźć? po jego szybko może stać się bałagan^^
Mam nadzieję, że ci pomogłem!
Miłego dnia
Pojedynczy szkic może zawierać wiele konturów i obsługiwać wiele wyciągnięć.
Ale każde wytłoczenie pozostaje inną i unikalną objętością.
Dziękuję Wam wszystkim,
" Haderack " dziękuję, ale na drzewie zawsze będziemy mieli wiele funkcji, a tak nie jest w przypadku CATIA
Masz możliwość grupowania funkcji w foldery.