Arkusz nr 01 (Listy): Jest to lista podstawowych tytułów, które muszą zostać dostarczone. Arkusz nr 02 (Dostarczone tytuły): To jest ten, na którym muszą być wyświetlane tytuły, które pojawiają się na 1. arkuszu Arkusz nr 03 (Tytuły niedostarczone): Na tym arkuszu muszą być umieszczone tytuły, które nie zostały dostarczone z 1. arkusza
Tak więc weryfikacja dostarczonych tytułów odbywa się za pomocą formatowania warunkowego oraz polecenia ze schematami kolorów.
Mój problem polega na tym, jak wyświetlić tytuły, które nie zostały dostarczone, w trzecim arkuszu po zaznaczeniu w drugim arkuszu?
Tytuły do sprawdzenia są przyklejone do drugiego arkusza
Plik Sougrie jest przykładem (ponieważ mój plik jest duży z tysiącami szmatek i patyczków
Myślę, że w zasadzie zrozumiałem, ale mam kilka pytań:
Czy tytuły są dostarczane tylko w kolorze pomarańczowym?
Jeśli tytuł znajduje się w arkuszu 1, ale nie ma go w arkuszu 2, skąd mamy wiedzieć, czy został dostarczony, czy nie? W takim przypadku musi pojawić się w arkuszu 3? W przykładzie: "
Sougrie właśnie wyjaśnił mi swój problem ponownie przez PM, szuka równania, które pozwoli mu wyświetlić w Arkuszu 3 niedostarczone tytuły Arkusza 1.
Arkusz 2 pokazuje tytuły już dostarczone.
Zasadniczo równanie takie jak: Jeśli nagłówek w kolumnie A arkusza 1 nie znajduje się w kolumnie A arkusza 2, powinien być wyświetlany w kolumnie A arkusza 3.
Jakiego rodzaju dane znajdują się w tytule? Tekst?
Jeśli możesz przesłać nam standardowy plik, z przyjemnością spróbuję stworzyć mały kod.
Opublikuj post na kanale, aby wszyscy mogli śledzić. Jeśli dane w skoroszycie nie powinny być publikowane. Można je zastąpić przykładowymi wartościami tego samego typu.
EDIT: Przeczytałem to w poprzek i przegapiłem załączony plik... Pfff!