Funkcja Spakuj i idź

Cze wszystkim

Niedawno przełączyłem się na wersję SW 2022 SP3.1, od tego czasu nie ma możliwości wykonania pakowania i przechodzenia do zrobienia poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy części i/lub zespołu.

Czy masz jakiś trik , aby korzystać z tej funkcji jak w SW 2021? 

Dziękuję  

Witaj Axel.F,

Nie wiem, czy to dokładnie spełni Pańską prośbę i  czy dobrze rozumiem Pańską prośbę.

Jestem na SW 2020, ale myślę, że działa również w 2022 roku. Możesz przejść do dostosowań i dodać skrót klawiaturowy dla funkcji Spakuj i idź, w pewnym sensie wróci to do tego samego, co stara metoda, ale tym razem będziesz musiał po prostu zapamiętać wprowadzony skrót.

Mam nadzieję, że to spełni Twoje potrzeby

Witam

Zobacz ten temat: SOLIDWORKS Forum Znikający pakiet i narzędzia Go w menu kontekstowym | CAD (lynkoa.com)

Myślę, że wynika to z instalacji, ponieważ zwykle ten link nadal istnieje w Eksploratorze Windows. Z drugiej strony, musi być zainstalowany odpowiednik Solidworks Explorer (Solidworks File Utilities od 2020 roku). Bez tego dodatku nie ma żadnych funkcji historycznie powiązanych z Solidworks Explorer.

Witam

Dziękujemy za odpowiedź na ten post. Benoît Martinez_1 rzeczywiście skrót klawiaturowy jest łatwy w użyciu, ale to, czego szukałem, to rozwiązanie Cyril.f.

Wyraziłem się źle na ten temat, ale w porządku, incydent ma zostać naprawiony. Dziękuję za pomoc